Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. február 14.

Velünk az Isten – 2020. február 14.

“Mert amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj.” (Lk 6,45)

Balentin nap van, vagy Valentin? Esetleg Bálint? Igazából teljesen mindegy, a kierőszakolt “szeretet” nem szeretet, és mondani sokmindent lehet. A szavak sokszor hazugok, mert nem szereretből fakladnak, mert mérgezett világban s kapcsolatok között élünk folyamatosan.
Annyi keresztyénnek vélt szokást, hagyományt, ünnepet tartunk hogy már már az ember elvesz a részletekben. Az okosok azt mondják, már a pogány Rómában is ünnepeltek valami hasonlót mint a szerelmesek napja, ami mostanság azért esik február 14.-re mert ezen a napon végezték ki Bálint püspököt, aki szerelmes levelet hagyott a börtönőre lányának akit korábban vakságából meggyógyított s akibe a történet szerint beleszeretett.
No szegény Bálint meghalt mielőtt szerelmük szárbaszökkent és beteljesedett volna. A be nem teljesedett szerelem napja így Valentin nap mikor szív alakú lufikat, meg más használhatatlan csecsebecséket adnak egymásnak a szerelmesek. Az ünnep felfújása csak “biznisz”. De nem mondom, hogy ne tedd. Ragadj meg minden lehetőséget, hogy elmond szerelmednek mennyire fontos neked. Okozz örömet párodnak, ha elvárja és lepd meg, hogyha nem. Mondj neki szép szavakat, vidd el vacsorázni, szeresd!
Azt tanácsomom az év mind a 365-366 napján szeresd s mond meg neki mit érzel. Igazából azt szeretném ha szeretnél, ha szeretnél valakit szerelemmel, férfiak perszte nőt és nők férfit (még ha liberális körökben ez maradiság és megbotrábkoztató, vagy félelemkeltő) és szeress, szeress minden embert még a liberálisokat is, mert nem tudják mit cselekszenek. Szeress minden embert, mert Jézus Szeretet.

“Az se lenne rossz, ha Istenfelé ajkadról folyton folyvást dícséret szálna,
Mert azt jelenthetné hogy szíved csordultig van telve szeretettel iránta.”

Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá