Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Anyáknapja a Lorántffy Zsuzsanna Nőszövetségben

Anyáknapja a Lorántffy Zsuzsanna Nőszövetségben

 

A Kálvineum szépen megterített asztalain elhelyezett gyöngyvirágcsokrok ünnepről árulkodtak.  A Szatmár-Láncos Református Egyházközség Lorántffy Zsuzsanna Nőszövetségének e hét szerdai bibliaórája az anyák napja jegyében telt. A közös éneklés, Varga Botond segédlelkész igeolvasása és imádság után Korda Ildikó tiszteletesasszony köszöntötte a megjelent nőszövetségi tagokat. A köszöntések rendjén elhangzott: nem csupán az év egy napján kell megemlékeznünk az édesanyákról, nagymamákról és dédmamákról, minden nap meg kell köszönnünk az értünk, gyermekekért vállalt áldozatokat.

Az idei ünnep meghittségét a Szatmárnémeti 5-ös számú I-VIII. osztályos Iskola (volt Wesselényi Iskola) ötödik osztályos gyermekei által előadott költemények emelték, akiket Varga Zsuzsa tiszteletesasszony, az iskola magyartanára hozott el az eseményre. A nőtestvérek között a nagymultú iskola egykori diákjai és pedagógusai a gyermekekkel együtt szavalták a rég megtanult és megtanított anyáknapi költeményeket. A szolgáló lelkész két verssel kedveskedett a bibliaórás közösség hölgy tagjainak.

Korda Ildikó tiszteletesasszony elmondta, az Anyák napja másik üzenete, hogy a hívő édesanya, a keresztyén szülő mindennapi imádságaiban Isten elé kell, hogy vigye gyermekeit, unokáit. Ebben a hitben olvasta fel a Szülők imádságát, könnyeket csalva az asszonytestvérek szemébe. A már elköltözött édesanyákra való csendes emlékezés után, a Nőszövetség azon tagjait köszöntöttük, akik április hónapban töltötték születés- illetve névnapjukat. Istené a dicsőség, hogy két olyan asszonytestvérnek is virágcsokrot nyújthattunk át, akik a nyolcvanadik, illetve kilencvenedik életéven túl is aktív részesei a közösségnek! Az együttlét szeretetvendégséggel zárult.

 

Szóljon hozzá