Kezdőlap / Református hírek / Szalagtűző a Refiben

Szalagtűző a Refiben

Tegnap délután öt órától a Református Gimnázium dísztermében rendezték meg a hagyományos szalagtűző ünnepséget, amelyen a három végzős osztály tanulóitól búcsúztak el diáktársaik. A tanárokkal, diákokkal, meghatott szülőkkel, barátokkal és ismerősökkel zsúfolásig telt teremben elsőként Ilonczai Zsombor, a tanintézmény lelkipásztora köszöntötte a megjelenteket, majd rövid áhítat következett.
Boga Ferenc, a tanintézmény aligazgatója éles elmét és meleg szívet kívánt a végzősöknek és minden vágyuk valóra válását, majd megkezdődött a várva várt előadás. A három tizenegyedikes osztály közös produkcióval búcsúzott a végzősöktől: egy népmesét adtak elő, melynek előkészületeibe, a kulisszatitkokba is betekinthetett a közönség. Természetesen ezúttal sem maradt el a filmvetítés, amelyet a tizenkettedikesek legemlékezetesebb pillanataiból állítottak össze. Búcsúzóul pedig a három tizenkettedikes osztály diákjai énekeltek az elérzékenyült diáktársaknak, pedagógusoknak, szülőknek és ismerősöknek.
A rendezvény fénypontjaként, felkerült a tizenkettedikesek ruhájára a szalag, amelynek feltűzését hangulatos zenei aláfestés tette még ünnepélyesebbé. A XII. A filológia osztálynak Molnár Ágota angoltanár, a XII. B teológia osztálynak Lovász Erzsébet magyartanár, a XII. C matematika-informatika osztálynak pedig Papp Piroska biológiatanár az osztályfőnöke.
B. K.

Szóljon hozzá