Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Aktívan vett részt egyházmegyénk a bibliamásolásban

Aktívan vett részt egyházmegyénk a bibliamásolásban

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület által meghirdetett COVID-Biblia – Krízis-Biblia programhoz jó szívvel csatlakozott egyházmegyénk. Szép számban képviseltette magát a Szatmári Református Egyházmegye Nagy Erika missziói előadó biztatására.

A másolók között voltak gyülekezeti-, nőszövetségi-, presbiteri-, ifjúsági tagok, vallásórások, diakónusok, egyházmegyei főgondnok és családja, esperesi titkárnő, lelkészfeleségek, lelkésznők és lelkipásztorok.

„10 könyvet másoltunk, összesen 205 bibliai részt. Többen írtak hozzászólást, rajzoltak, díszítettek. Megtiszteltetésnek vették a másolók, hogy részt vehettek ebben a különleges misszióban, megköszönték és szívesen fogadták a felkérést. Úgy gondolom bepillantást nyerhettünk az egykori bibliamásolók és nyomtatók nem kis odafigyelést igénylő munkájába. Az a rész, amelyet lemásolt valaki a sajátjává vált, memorizálta a mondani valóját. Ha egy mondatban kellene megfogalmazni, azt mondanám: nagy odafigyeléssel foglalkoztunk az Isten Igéjével, miközben az Isten velünk foglalkozott.” – mondta Nagy Erika egyházmegyei missziói előadó, sárközújlaki lelkipásztornő.

36 gyülekezet tagjai vettek részt a másolásban összesen a Szatmári Református Egyházmegyéből: Adorján, Amac, Apa, Dabolc, Józsefháza, Halmi, Kiskolcs, Nagykolcs,, Kisbábony, Lázári, Hirip, Ombod, Óvári, Pettyén, Pusztadaróc, Szatmárgörbed, Szárazberek, Szatmárpálfalva, Szatmárhegy, Szatmár-Láncos, Szatmár-Németi, Szatmár-Kültelek, Szatmár-Szamos-negyed. Szatmár-Szigetlanka, Szamoskóród, Szamosdara, Szamoskrassó, Szatmárudvari, Vetés, Sárközújlak, Sándorhomok, Egri, Batiz, Kiskolcs. A diakónusokkal és lelkészfeleségekkel együtt összesen 36 közösség.

Szóljon hozzá