Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / A refisek már érettségiznek!

A refisek már érettségiznek!

A Szatmárnémeti Református Gimnázium 12.-es diákjai már elkezdték az érettségi vizsgákat. A végzős diákok közül 46-an vállalták, hogy ha már egyházi iskolába jártak, tanúbizonyságot tesznek tudásukról, Bibliaismeretből és Egyházi énekből.

A vizsgáztató bizottság tagjai örömmel hallhatták a diákok feleleteit és azt, hogy ezek a diákok olvassák a Bibliát, szeretnek zsoltárokat és dicséreteket énekelni.

Nt. Nagy Sándor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese, Király Lajos, a Szatmári Református Egyházmegye főjegyzője és Székely Tünde valamint Tolnai Adrienn vallástanárnők faggatták a diákokat Ó- és Újszövetségből. Orosz Márta és Mátyás Erika zenetanárnők az énektudásukat értékelték.

Ez az alkalom jó volt arra is, hogy egy kicsit szokják a vizsgadrukkot a végzős diákok, de leginkább azért volt hasznos, mert Istenről tanulhattak és énekben is Őt dicsőíthették. Remélem, hogy a Bibliát és az énekeskönyvet ezután nem teszik el a polcra porosodni, hanem mindennapi lelki táplálékuk lesz ezután is.

Az első akadályt minden jelentkező többé-kevésbé sikerrel vette.

Vizsgadrukk, azaz a "Zabszem szorulása"

"Hegy alatt abrakolni"

"Érdeklődő tekintetek" - Király Lajos, Székely Tünde, Tolnai Adrienn, Nagy Sándor

A "Megasztár" zsűrije: Mátyás Erika és Orosz Márta

 

 

 

Szóljon hozzá