Kezdőlap / Napi Ige / 2011. április 10.

2011. április 10.

“Vajha eljőne Sionból Izráelnek a szabadítás!” Zsoltárok 14:7
Olvasandó a 14.zsoltár

Dávid Izráel népének arra a csoportosulására tekint, amely “elhajlott”, elhagyta az Istent. Mindig is voltak és vannak is ilyenek. Ennek a magatartásnak több oka lehet: egyesek csalódnak az Istenben, nem tudják hittel elfogadni akaratát, mások Isten ítéletétől félnek. Olyanok is vannak, akik ész okokkal akarják megmagyarázni Isten cselekedetét. Élnek olyanok is, akik igazságtalannak tartják az Istent…lehetne tovább sorolni az okokat, meg tudja magyarázni a bizonyítványát mindenki, aki az “elhajlottak” társaságába tartozik. Az ember annyira leleményes, hogy szinte mindenre talál kifogást, főleg, ha saját magáról van szó.

Nem ítélkezünk senki felett, ahogy ennek a zsoltárnak a végkicsengése is evangélium: könyörgünk azokért is, akik még nem ismerték meg az Istent, de azokat sem hagyjuk ki imádságainkból, akik istenfélők voltak, de most nem azok.  A szabadulás és a szabadítás mindenkinek egyformán, egyenlő mértékben adatott a Sionban lakozó Úrban, közelebbről a Sionból kilépő Jézus Krisztusban, a testté lett Igében. Jövő idő helyett nyugodtan használjuk a múlt időt: már eljött az egész emberiségnek a szabadulás. A Megváltóban, a Szabadítóban. Nem vagy elveszett még akkor sem, ha most még azt mondod, hogy “Nincs Isten”, még akkor is megmentett lehetsz, ha nem személyes ismerősöd  Jézus Krisztus. Isten még időt adott arra, hogy megismerd ŐT és elfogadd. Krisztus éretted is megszületett, nagypénteken éretted is meghal, harmadnapon éretted is fel fog támadni.

A feltámadás ama napján találkozni fogsz Vele, Aki majd megkérdezi: “Szeretsz-e engem?” Akkor dől el igazán sorsod, de addig készülj egy nagy IGEN -nel válaszolni…Arról azonban nem feledkezhetsz meg, hogy az óra ketyeg.

Fodor Lajos
Halmi

 

Szóljon hozzá