Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / A bűnbeesés – Varga Tifanni gondolatai

A bűnbeesés – Varga Tifanni gondolatai

Az alábbiakban Varga Tifanni szigetlankai ifjú gondolatait olvashatják, amit az Egyházmegyei Bibliaismereti Vetélkedőn írt. Dolgozatáért, fogalmazásáért az egyéni vetélkedőn harmadik helyezést ért el.

“Az ember már születésétől fogva bűnös. Bűnbe született és bűnben hal meg, viszont minden ember elődöntheti, hogy míg a földön van, hogyan cselekszik vagy miben hisz, kinek a követője. Erről mi magunk döntünk. Ha Istent követjük, valamint rá bízzuk az életünk, akkor járunk a legjobban. Ő tudta már az első perctől, hogy mi a legjobb nekünk és ez által vezet minket. Nekünk csupán csak annyi a feladatunk, hogy higgyünk benne, valamint tudjunk olvasni azok a sorok között, amit az Úr tanításul küld nekünk. Tudjuk figyelembe venni a jeleket, ne szégyelljük és merjünk beszélni vele, meg róla.

Az Úr már az elejétől fogva vezet minket a jó úton, de ezt még az első emberpár elrontotta. Ádám és Éva engedett a ravasz kígyó csábításának. Nem törődve az Úr parancsával ettek a jó és a rossz tudás fájáról. Megszegték ígéretük, így attól a pillanattól kezdve meg volt pecsételve az emberek sorsa. A rossz ettől kezdve testet öltött az emberben.

Sokat gondolkodtam azon, hogy mi lett volna, ha Ádám és Éva nem eszik a fáról. Akkor talán másképp lenne minden. Aztán rá jöttem, hogy a gonosz jelen van már a kezdetek óta, így sajnos valakit úgyis rá tudott volna szedni arra, hogy az Úr ellen forduljon. Sokszor azt gondoljuk sokkal könnyebb, ha a rossznak engedelmeskedünk. Valóban sokkal könnyebbnek tűnik, sőt lehet az is, de szerény véleményem szerint nem kell sokkal több erő ahhoz, hogy a jót cselekedjük a rossz helyett. Előfordul, hogy akaratunk ellenére olyat mondunk vagy, cselekszünk, amivel nem a jót szolgáljuk. De Isten irgalmas, így ha őszintén megbánjuk bűneink, bocsánatot nyerünk nála. Ez a legcsodálatosabb. Ő mindig megbocsát. Kicsit megbüntet, de megbocsát, ha őszintén megbánjuk bűneink. Mint egy óvó, szerető apa. Megbüntet egy kicsit, jelezve, hogy minden rossz tettünknek következményei vannak. Megbüntet azért is, hogy tanuljunk hibáinkból. Csak sajnos sok ember nem így fogja fel, mert nem tud olvasni Isten jeleiből.

Mint ahogy észlelhető a bűnbeesés történetének az elején egy rossz tett mindent megváltoztat, mindent befolyásol. Akár egy egész generációra hatással lehet. Ezért kell helyesen cselekednünk mindig. Ez egy nagy súly, de szerintem az lenne a leggyönyörűbb, ha ez az egy csodálatos súly nyomná csak a vállunkat, mert ez is Istentől származik. Ez is egy ajándék tőle.

Gyönyörű volna, ha mind jók lennének, valamint úgy cselekednénk a másik személlyel, mint ahogy mi is elvárjuk, hogy cselekedjenek velünk. Ámen!”

Varga Tifanni

Szóljon hozzá