Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Advent Pusztadarócon

Advent Pusztadarócon

Kovács Zsuzsanna pusztadaróci lelkipásztornő adventi gondolatait és eseménybeszámolóját fogadják szeretettel!

„Várj ember szíve készen, mert jő a hős az Úr…” figyelmeztet az egyik énekünk.

Valaki közeledik hozzánk! Nem máshoz, hanem hozzád. Ha tudomást szerzünk arról, hogy valaki meg fog látogatni minket, akkor nekiállunk rendet rakni a hajlékunkban, hogy ne a rendetlenség, a káosz fogadja. Amennyiben időnk engedi még készítünk a számára valamilyen harapnivalót, frissítőt. Aztán lessük az ablakon keresztül: megérkezett-e már? Türelmetlenül nézzünk az óránkat, itt kellene már legyen. Miért nincs itt? Valami történt vele? Ha tudjuk a telefonszámát felhívjuk, hogy megnyugodjunk, minden rendben van vele. Egy családtagért, egy ismerősért így aggódunk, ilyen lelkülettel várjuk.

Valaki készül téged meglátogatni. Tudomást szereztél e erről a hírről? Vajon mit teszünk azért, hogy megfelelő körülményeket biztosítsunk a számára? Takarítunk? Aggódva, vagy örömmel a szívünkben várjuk Őt? Vagy figyelembe se vesszük a hírnökök tudósítását és nem készülünk a látogatására. Aztán ha meg bekopog életünk ajtaján, akkor a rendetlenségre, az időhiányra, a káoszra hivatkozunk, és nem fogadjuk be. Vagy jobbik esetben megkérjük, jöjjön vissza máskor – de tudjuk, akkor sem fogjuk fogadni. Zárt ajtókat fog találni.

Gyülekezetünk vallásórás gyermekei péntek délután lelkese vers és szereptanulás után az adventre igyekeztek hangolódni, azzal, hogy koszorúkat és kopogtatókat készítettek. Vágtak, ragasztottak a kis kezek, öröm volt nézni a sürgölődésüket és forgolódásukat. De nagyobb öröm volt az, hogy ezt szüleikkel közösen tették meg. Családis hangulatban készültek az adventre, és remélhetőleg, hogy sokan így fognak Jézus Krisztusunk érkezésére is készülni. Bár most a közös munkálkodás volt a középpontban, de hisszük azt, hogy életükben Krisztus lesz újra/vagy még mindig a középpont.

 

Szóljon hozzá