Kezdőlap / Napi Ige / 2013. július 27.

2013. július 27.

„Jó a só: de ha a só ízét veszti, mivel adtok ízt néki? Legyen bennetek só, és legyetek békében egymással” Mk 9, 50

Nem könnyű keresztyénnek lenni manapság! Ezzel nem mondtam újdonságot. Bizony keresztyén életünkben sok kísértéssel, próbákkal kell, szembenézzük. Kísértések jöhetnek bárhonnan a világban a médiából, az internet világából, jöhetnek váratlanul, ezért nekünk kerszyéneknek folyamatosan éberek kell legyünk, hogy ellenálljuk ezeknek. Mai igénk épp erről értekezik, hogy bizony hogy kísértések közepette is álljunk ki, mert aki mindvégig kitart, elnyeri az élet koronáját.

Nézzük mit is mond az Ige: „Jó a só: de ha a só ízét veszti, mivel adtok ízt néki? Legyen bennetek só, és legyetek békében egymással”

A só a görög világban a vendégbarátság jelképe. Mindenekelőtt megőrző, ízesítő és tisztító ereje van: megóv az enyészettől a kísértésektől. Ezért az Ószövetségben az áldozatok bemutatásakor használták: mind az ételáldozatok, mind az illatáldozatok esetében. A Mózes III. könyve/ előírja, hogy az embernek minden áldozatánál sót kell használnia. A tűznek a pusztító hatás mellett tisztító erőt is tulajdonítottak . A szókép valószínűleg azokra a próbatétekre és áldozatokra utal, amelyekben a tanítvány földi élete folyamán részesül.

Így vagyunk ezzel mi is Testvéreim ahogy az imént említettem próbatételek kísértések közepette vagyunk egész életünkben. De ezeket az az Úr kegyelméből, segítségével áthidalhatjuk. Legyen bennünk is só és ízesítjük meg a körülöttük lévő világot,hogy érezzék az emberek, hogy Krisztus gyermekei vagyunk. Legyünk barátságosak és legyünk békességben egymással. Éljünk békeségben és kérjük az Urat, ha kísértés próbatétel jön az életünkbe Ő mutasson utat és vezessen s fogja kezünk a nehéz helyzetekben . Ámen

Kaszaniczki Csongor,

Tornyospálca

Szóljon hozzá