Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Zajos-csendes j a szigetlankai SZIKE-kar csonyon
[*~ alt *]

Zajos-csendes j a szigetlankai SZIKE-kar csonyon

Szatm rn meti-Szigetlanka reform tus templom ban tartotta kar csonyi istentisztelet t a Szatm ri Reform tus Egyh zmegye Ifj s gi Sz vets ge, a SZIKE.

Kar csony m sod napj n, k s d lut n 17 r t l gy ltek ssze az ifjak, hogy egy tt dics ts k az rt k is f ldre sz let Krisztust. Jobb Domokos a Kir lyh g mell ki Reform tus Egyh zker let ifj s gi szakel ad tan csosa, omdodi lelkip sztor hirdetett Ig t: “Aki az rt vall st tesz r lam az emberek el tt, n is vall st teszek arr l az n mennyei Aty m el tt; aki pedig megtagad engem az emberek el tt, azt n is megtagadom az n mennyei Aty m el tt. Ne gondolj tok, hogy b kess get szerezni j ttem a f ldre; nem az rt j ttem, hogy b kess get hozzak, hanem hogy kardot. Az rt j ttem, hogy meghasonl st t masszak az ember s az apja, a le ny s az anyja, a meny s az any sa k z tt, s hogy az embernek ellens ge legyen saj t h zn pe. Aki ink bb szereti apj t vagy anyj t, mint engem, nem m lt hozz m, s aki ink bb szereti fi t s le ny t, mint engem, nem m lt hozz m, s aki nem veszi f l az keresztj t, s nem gy k vet engem, nem m lt hozz m. Aki megtal lja az let t, elveszti azt, s aki elveszti az let t rettem, megtal lja azt.” A kar csonykor egy ltal n nem szokv nyos igeszakasz alapj n az igehirdet elmondta, hogy J zus meg kell gy zz n benn nket, s ez lelki harccal j r, ahhoz, hogy val ba b kess g nk legyen. Olyan b kess g, amelyr l kar csonykor igy hallunk Betlehem mezej n: “Dics s g a magass gban Istennek, s a f ld n b kess g, s az emberekhez j akarat!” (Lk 2, 14)

A B zz Band nekei fokozt k a kar csonyi hangulatot: Krisztus v r, M lnak az vek, Gyere el a j szolhoz, Sz ll a h r- s t bb m s dalt nekelve. Az jra indul zenekar tagjai: nek: Papp Krisztina, Maksay Melinda, Csetnek Brigitta, Suhart Evelin. Billenty : Vajas Gr ta, Rajta Benj min. Git r: Dul nyi Levente, Sz kely Zsolt. Dob: Szur ka Norbert, Kov cs Norbert.

Az alkalom v g n a szvinges st lusban elhangz Csendes j szokatlanul zajos volt, de a bels csend megmaradt, s lelkileg gazdagodva t vozhattak az ifjak s r k ifjak.

Szóljon hozzá