Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. december 26.

Velünk az Isten – 2017. december 26.

“Alighogy elmentek, íme, az Úr angyala álomban megjelent Józsefnek, és ezt mondta: Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját, menekülj Egyiptomba, és maradj ott, ameddig mondom, mert Heródes máris halálra keresi a gyermeket. Ő erre felkelt, vette a gyermeket és anyját, és még azon az éjjelen Egyiptomba ment.” Mt 2,13-14

Szembetűnő József engedelmessége. Alig mentek el a napkeleti bölcsek, József újabb küldetést kap. Menteni kell Isten Fiát. József nem tiltakozik, hanem kész engedelmes szívvel válaszolni Isten parancsára.

Nem kell arra gondolnunk, hogy Isten nem menthette volna meg tulajdon Fiát, hanem Józsefet használta fel eszközként, hogy így szolgálja Őt. Kereshetett volna kifogásokat, hogy miért nem alkalmas most az idő. Mária gyermeket szült, és erőtlen a hosszú útra. Veszélyes lehet éjszaka utazni…

„Kelj fel, vedd a gyermeket és anyját… Ő erre felkelt, vette a gyermeket és anyját.” József talán tudta, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden a javukra van. Egyiptomba kellett menni, mert ott voltak biztonságban, Isten oda küldte, hogy megtartsa életüket. Mi készek vagyunk-e feltétel nélkül engedelmeskedni Istennek, tudjuk-e, hogy a legjobbat tartogatja számunkra?

Ma is meg akar tartani bennünket a szentek közösségében, a gyülekezetben. Téged is elhív ide. Alighogy elmentek a vendégek? Most nincs időd? Keresed-e még a kifogásokat, vagy készen állsz feltétel nélkül teljesíteni parancsait, akaratát, melyek a te biztonságodat, üdvösségedet munkálják, még akkor is, ha körülötted harcok vannak.

Kiss Szabolcs,

Apa

Szóljon hozzá