Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Vidám picuravató a Refiben

Vidám picuravató a Refiben

Rédai Gabriella történelemtanár, osztályfőnök ötödikes „picurjait” avatták szerdán délután a Szatmárnémeti Református Gimnázium dísztermében. Az ötödikesek és a hatodikos is tartalmas műsorral készültek az alkalomra.

A zsúfolásig telt díszteremben először Varga Szilárd Csaba iskolalelkész köszöntötte az egybegyűlteket: „Örvendezz ifjú, míg fiatal vagy, légy jókedvű ifjúságod idején, és élj szíved vágya szerint, ahogy jónak látod. De tudd meg, hogy mindezekért Isten megítél téged! Távolítsd el szívedből a bosszúságot, és tartsd távol magadtól a rosszat, mert az ifjúkor és a fiatalság mulandó.” (Prédikátorok 11, 9-10) Ezt követően Póti Eduárd igazgató szólt a közösséghez, elmondva, hogy csodálatos dolog a gyermekkor, nagy öröm, hogy az ifjak ennek egy részét ebben a tanintézményben élik meg.

Az ötödikes picurok ebben az évben Móra Ferenc Kincskereső kisködmön című, ifjúsági regényéből adtak elő egy jelenetet, a hatodikos szervezők is készültek egy vidám kis produkcióval. A hangulatos rendezvényen a szülők és hozzátartozók, valamint a diáktársak és tanárok is jót mulattak, a színes műsort pedig tapssal köszönték meg. Természetesen, idén sem maradt el a picuravató fő momentuma, amikor hivatalosan is refis gimnazistává avatták a nagyobb társak az ötödikeseket.

Szóljon hozzá