Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. november 8.

Velünk az Isten – 2019. november 8.

„Öltsetek tehát magatokra – mint Isten választottai, szentek és szeretettek – könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet… Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent.” (Kol 3,12 és 14)

A fejezet 9. és 10. verse a következő képpen szól: mert levetkőztétek a régi embert cselekedeteivel együtt, és felöltöztétek az új embert, aki Teremtőjének képmására állandóan megújul, hogy egyre jobban megismerje őt. A keresztyénség Pál szerint vetkőzés és öltözés. Ruha és szokás váltás, de azt, amit egyszer leveszünk nem kell újra visszavenni csak mert kényelmes volt. A bűnt s az elpiszkodott, elvásott, régi embert le kell vetkezni, le kell venni, a rossz szokásokkal együtt s helyére az új embert kell felölteni, hogy meglátszodjék a Teremtőhöz tartozunk egyfajta egyenruha ez amiről mások felismerhetnek, vagy kitűző. Van. hogy harci viseletként beszél ezekről Pál máshol, de itt csak a felöltésük fontosságát említi.
Mik a keresztyén ember ruhadarabjai? A könyörület, hogy tudunk másoknak megbocsájtani, legyünk jók és essék meg a szívünk mások baja láttán. Fontos, sőt szükséges az alázat, a szelídség és a türelem is… mindezek fölé, mint egy köpeny vagy nagykabát a szeretet kerüljön. Alulról felfelé, belülről kifelé öltözködik, szerelkezik fel Isten gyermeke. Könyörületes szívvel kezdődik. S a szeretet vesz körül véd meg s látszik kívül. Érintse meg a te szíved is a Megváltó, hogy megismerve szeretetét téged is ez vegyen körül mindenkor.

Jobb Domokos,
Ombod

Szóljon hozzá