Velünk az Isten – 2023. május 25.

,,Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy megérintse őket, a tanítványok pedig megdorgálták azokat, akik ezt tették. Amikor Jézus ezt észrevette, haragra gerjedt, és azt mondta nekik: Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony mondom nektek, aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen sem megy be abba. Aztán megölelte és kezét rájuk helyezve megáldotta őket.” – (Márk 10,13-16)

Jézusról egy meglepő dolgot olvasunk: haragra gerjedt. Miért is? Mert a tanítványai akadályozni próbálták, hogy Hozzá vigyék a kisgyermekeket. Jézus várja a kisgyermekeket, kész megáldani őket, sőt a Szentíró megjegyzi, hogy meg is ölelte őket. Igen az Úr Jézus nemcsak a felnőtt szíveket igyekszik újjáteremteni, hanem a gyermekekkel megéreztetni az Atya szeretetét. Te hogyan viszed Jézus imádságban a gyermekeidet? A leendő gyermekeidet? A lelki gyermekeidet? Hogyan viszed Jézushoz az unokáidat? Gondolsz e rájuk imádságban, hogy az Úr könyörüljön rajtuk? Lényeges kérdések ezek, jó ezeket őszintén megválaszolni.

Példaként állítja elénk a gyermekeket a mi Urunk! Csak akkor mész be az Isten országába, ha úgy fogadod azt, mint a gyermekeket. A gyermek kinyújtja a kezét és megragadja a felé a hajló kart. A gyermek tud bízni és hinni! A felnőtt szíved odahajlik az Istenhez? A felnőtt szíved bele tud-e kapaszkodni az Isten felé hajló karjába? A kemény szív nem tud hajolni csak törni!

Végül hadd álljon előttünk egy példa a gyermeki hitre. A szárazság idején emberek elhatározták, hogy esőért fognak imádkozni. Egy család készülőben volt az alkalomra, amikor a gyermek magához vette az esernyőt. Az édesanyja értetlenül nézett rá, majd megkérdezte: Te miért akarod magaddal hozni azt az esernyőt? Gyermeke vissza kérdezett: Esőért megyünk imádkozni nem? Istennek van hatalma megtenni, amiért imádkozunk hozzá, de ha nem tenné is áldott legyen az Ő neve! Ámen.

Törő Attila,

Patóháza

Vélemény, hozzászólás?