Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2021. február 26.

Velünk az Isten – 2021. február 26.

    „Ezeket pedig nem értették eleinte az ő tanítványai: hanem mikor megdicsőítteték Jézus, akkor emlékezének vissza, hogy ezek ő felőle vannak megírva, és hogy ezeket mívelték ő vele.” (Jn. 12,16)

Néha megesik velem, hogy egy-egy igeszakasz nem nyílik ki elsőre… gondolkodom rajta mert prédikálni kellene róla, de nem adja könnyen magát. Van, hogy titkolózik, vagy csak felületes üzeneteket sugároz. Aztán amikor mégis sikerül megtalálni a lényeghez vezető utat, s tudom mit akar, megnyugtató érzés árad szét bennem. Olyan jóleső, békés, s még ha csonttörés hallatszik is vagy halálhörgés vesz körül se félek s nem nyugtalankodom.

A fenti igeszakasz arról beszél, hogy a tanítványok se voltak mindig biztosak mindenben. Belegondolva, hogy Péter vagy János, Máté meg Jakab is tamáskodott egyfelől szomorú, másfelől teljesen természetes emberi. Nem muszáj mindig érteni, amit Isten kér. Tenni kell, átélni s hinni, s a vége a látás lesz, az érzés, a biztos tudás. Néha messzebb kell állni valamitől, hogy lássuk s ahhoz, hogy távolabb kerüljünk el kell mozdulni valamerre a nézőpontunkból, ki kell mozdulni a holtpontról. Van, hogy közelebb lépünk, van, hogy meghátrálunk. Néha idő kell elteljen, hogy tisztuljon a kép.

A fenti nem azt mondja el, hogy a tanítványok értetlenek voltak, nem azt mondja, hogy lám, bár Jézussal jártak csak bénáztak, hanem azt, hogy a végül megértették, végül tisztán látták hogy amik történtek okkal történtek. Amikor Jézus megdicsőíttetett minden a helyére került. Kívánom nálad is minden kerüljön a helyére. Az egészséged, a lelki világod, a családod az egész életed. És tudom, hogy mikor Jézus belép valahová minden meg is fog történni. Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá