Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. szeptember 28.

Velünk az Isten – 2020. szeptember 28.

“Dávid pedig folytonosan emelkedett és növekedett, mert az Úr, a Seregek Istene vele volt.” (2Sám 5,10)

Folyamatos fejlődés, állandó növekedés. Milyen jó ezt olvasni, és milyen jó ezt meg is élni.

Egyszer egy Istenben hívő embertől, akit sorozatos csapások értek rövid idő alatt, megkérdezte valaki: hogy képes ilyen veszteségek elhordozására? És akkor azt mondotta: Milyen különös, olyan sokan kérdik tőlem, képes vagyok-e ilyen veszteségek elhordozására – de azt még soha nem kérdezte tőlem senki, hogy képes vagyok-e az örömeimet elhordozni? – És milyen igaza volt, mert a gondtalan jólét, az élet magaslatainak az elhordozására nem kisebb lelkierő és fölkészültség, hitbeli fölkészültség szükséges, mint a mélységnek az elviselésére. Legtöbbször a próbák között és a szenvedésben, és a nyomorúságban, és a mélységben könnyebben tud az emberi lélek az Úrhoz kapcsolódni, mert ott már nem marad neki más, csak Ő. Igaz, olyan is van, hogy annyira megráznak a próbák, hogy elveszíthetjük a hitünket vele. Viszont a gyakorlat azt mutatja, hogy a fejlődés, az öröm és a jólét az, ami nagyon hamar elfelejteti az emberrel azt, hogy ez is mind csak kegyelem.

Dávid tudta, hogy növekedésének és fejlődésének titka az, hogy vele volt az Úr, a Seregek Istene. Életének későbbi pontján megkapja ő is a figyelmeztető pofonokat, de itt még tudja, kinek köszönhet mindent.

Tegnap sok közéleti személyiség, polgármester átélhette a sikert, a növekedést, az örömöt. De óvva int az Ige mindenkit arra: legyenek képesek örömeik elhordozására! Ámen!

Rácz Ervin,
Szigetlanka

Szóljon hozzá