Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. október 19.

Velünk az Isten – 2020. október 19.

“Amikor Dávid egy kissé lejjebb jutott a hegytetőről, eléje jött Cíbá, Mefibóset szolgája két megnyergelt szamárral: kétszáz kenyér, száz kötés aszalt szőlő, száz csomó füge és egy tömlő bor volt rajtuk.” (2Sám 16,1)

Cibá Saul házából való szolga volt, de most ő hoz a bajban lévő Dávidnak segítséget. Sokszor onnan is kapunk támogatást, ahonnan nem is számolunk vele, ezek az élet kellemes meglepetései. Mi adunk-e segítséget, akár oda is, ahol nem számolnak vele?

Történet szerint egyszer Wisconsin államban, Milwaukee-ben egy tizenéves fiú rákos volt, és több hetet töltött a kórházban, ahol sugárkezelésnek és kemoterápiának vetették alá. Közben kihullott a haja. Amikor hazafelé tartott a kórházból, aggódott – nem a rák miatt, hanem a szégyenérzet miatt, hogy kopaszon kell visszamennie az iskolába. Azt már korábban elhatározta, hogy nem fog parókát viselni vagy sapkát hordani.

Amikor hazaért, bement az ajtón, és felkapcsolta a villanyt. Legnagyobb meglepetésére mintegy ötven barátja ugrott fel, és üdvözölte:

–     Isten hozott itthon! – kiáltották.

A fiú körülnézett, és alig akart hinni a szemének, barátai mindnyájan kopaszra nyiratkoztak!

Amikor keresztyénekké leszünk, akkor szerető és segítőkész emberek kiterjedt családjába kerülünk be – az egyházba, Krisztus testébe. Együtt szenvedünk, és együtt örülünk. Ezt jelenti az, hogy Egyház vagyunk. Egy közösség vagyunk, egy család – igaz barátok. Hálásak lehetünk, ha ilyen közösséghez tartozhatunk. Amikor így cselekszünk, azt tesszük egymásért, amit Jézus maga tett értünk. Ő annyira szeretett minket, hogy többet tett annál, hogy leborotválta a fejét. A keresztre ment értünk. Ámen!

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá