Velünk az Isten – 2020. január 20.

“Ruhájára és derekára oda volt írva a neve: királyok Királya és uraknak Ura.” (Jel 19,16)

Ki a király? – szokták mondani kissé döjfösen, fiatalos nyelvezettel némelyek akkor, amikor sikerül valami és felülnek a maguk által összeeszkábált trónra. Hát a király eljövetele félreérthetetlen és jól látható módon meg fog történni, és akkor minden saját trón a pórral lesz egyenlő.

Az, hogy manapság ki milyen ruhában, pólóban jár, sokak értékrendjében meghatározza annak az embernek a rangját. Márkás cuccok, divatos megjelenések alapján ítélkeznek. Habár manapság nem annyira divatos a pólófelirat, de azzal is sokféle üzenetet igyekeznek átadni.

Jézus ruhájára és derekára is rá lesz írva az üzenet, amelyet nemcsak akkor kell észrevenni, amikor már késő lesz, hanem már most ebben az értékrendbe kell beállítani életünket.

Ki a te királyod, urad? Olyan nincs, hogy senki. Ki uralkodik feletted: a világ, a megfelelni akarás, az önző éned, a siker…? Vagy Krisztus, aki a legtöbbet tette érted? Ismerd meg őt, és akkor majd nemcsak a ruháján és derekán levő írásából fogod megismerni, hanem személyéből, mint ismerőst fogod megkönnyebbülve köszönteni. Ámen!

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Vélemény, hozzászólás?