Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. augusztus 9.

Velünk az Isten – 2020. augusztus 9.

„És megcsinálá Bésaléel a ládát sittim-fából; harmadfél sing a hossza, szélessége másfél sing, magassága is másfél sing.” (2Móz 37,1)

Bésaléelre vár a feladat, hogy az Isten által kitervelt és megálmodott paraméterekhez hűen, elkészítse a ládát. A Mózes által hozott tervrajzok alapján készül el tehát a mű, de nem milliméter papírra rajzolva hozza és nem fotón, hanem csak szóban.

Bizonyára fárasztó volt a mai napon a biblia olvasó kalauz ószövetségi fejezetén átrágni magát másoknak is nem csak nekem. Szerencsére Bésaléel nem unta, nem csak végig hallgatta, végig olvasta de le is gyártotta a frigyládát. így készült tehát el… Ahhoz, hogy valami fontos jöjjön létre tehát kell tervezés és kivitelezés, részletekig menő aprólékos terv és munka.

Sittim fa és arany. Akácfa test tehát a láda maga és arany borítás. Az akác kemény és tartós, az arany értékes és ragyogó. Az akác nem túl értékes, az arany elég puha de együtt s Isten terveit követve haszon, jelentős, meghatározó szerepet töltenek majd be, de ahhoz minden részletnek stimmelni kell. Ha Isten terve szerint élsz és ápolsz kapcsolatokat a te munkád és a te életed is szent lesz, szövetségben Istennel hasznos lehetsz… Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá