Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. augusztus 20.

Velünk az Isten – 2020. augusztus 20.

“Oda van Izráel dicsősége, mert elvétetett az Isten ládája” (1 Sám 4,22)

Igyekszünk, hogy a rossz híreket óvatosan közöljük, mert félő, hogy sokkot okozunk azzal, ha egy az egyben  átadjuk azokat. Még így is ártunk a rossz hírek átadásával, de vétkezünk abban az esetben, ha elhallgatjuk azokat vagy szépítünk rajtuk. A tényeken nem lehet változtatni sem mellé beszéléssel, sem kozmetikázással, valamilyen formában közölni kell.
Érkezik a hír. hogy a filiszteusok legyőzték a választott népet, elvész a csatában Éli két fia, az Isten ládáját is elrabolják, idegenek kezére jut a frigyláda. Mindez oda vezet, hogy az idős Éli meghal, az özvegyen maradt Fineás felesége pedig a hír hallatán szülni kezd, de fia életben marad. Egy egész világ omlik össze Éli családjában, de a legnagyobb fájdalom az, hogy oda lett Isten ládája. a szövetségkötés bizonyossága, egy egész nemzet jelképe.
Olyan lehetett ez, mint amikor népünktől elrabolták a szent koronát, idegenek őrízték hosszú ideig.
Minden rossz hír mögött azonban létezik egy jobb hír is: ez esetben az, hogy jobbra fordul a közösség sorsa. A jobb sorsot, a győzelmet, a sikert azonban nem mindig kapjuk kegyelemből, meg kell járni érte a veszteségeket, mélységeket. Minél nagyobb a próbatétel, annál nagyobb lesz majd az öröm. Halál után csakis élet következhet.
A veszteséget, ha nehezen viseled,
nézz megváltó Krisztusodra,
ki érted szenvedett,
sorsodban felismered a végzetet,
de azt is, hogy:”Elvégeztetett”.
Ámen.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá