Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2020. augusztus 14.

Velünk az Isten – 2020. augusztus 14.

„Elvette annakokáért Boáz Ruthot, és lett az néki felesége, és bement hozzá, és megadta az Úr, hogy az foganjon az ő méhében, és szült fiút.” (Ruth 4,13)

Természetellenes világban élünk s a XXI század elhozta, hogy a nők jobban félnek attól, hogy teherbe esnek, mint az AIDS-től vagy más nemibetegségektől. A szex házasság előtt is dívik, s a komoly párkapcsolatban élők is kikacsintgatnak s ki-ki lépnek egy-egy röpke kaland kedvéért s a hűtlenséget választják.

A moabita Ruth özvegy marad, s Boáz feleségül veszi majd gyermekük születik olvassuk a fenti igében.

Ruth nem akar gyermektelen szingli maradni, utód kell neki, de ahhoz, hogy gyermeke szülessen nem spermabankba megy s nem örökbe fogad egy csemetét. Éjjel kisétál a mezőre s a Boáz takarója alá bújuk. Boáz nem esik neki rögtön, bár tetszik neki a fiatal asszony. Tetszik a ragaszkodása anyósához, tetszik a munkabírása és tetszik a szerénysége. Ilyen erények számítanak egy igazi kapcsolatban s nem a pénz, vagy a pozíció.

Boáznak kell a nő, de nem bújik be rögtön a bugyijába. Másnap eljárja a hivatalos utat, feleségül veszi s aztán jöhet az „öröm” az áldás sem marad el Isten annyi halál után életet ad. Ha a megfogant gyermekek házasságon belül fogannának, bizonyára kevesebb volna az abortusz. Ha férfi és nő szeretné egymást és csak egymást testi szerelemmel bizonyára minden születendő életben Isten akaratát látnák s örömmel fogadnák el s nevelnék fel. Jó lenne ilyen világban élni. Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá