Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. október 7.

Velünk az Isten – 2019. október 7.

“Mert mindenkinek van reménysége, aki az élők közé tartozik. Mert jobb az élő kutya, mint a döglött oroszlán.” (Préd 9,6)

A remény hal meg utoljára. – szoktuk egymást biztatni, mert az ember, amíg él, remél.

Aki él, remél. S ezt is talán csak magyar nyelven értjük meg így: benne van a remél szavunkban az él, az élet. Dehogy éle legyen az életnek, valóban be kell szuszognunk a életet adó Lelket, naponta, pillanatonként. Ha nem remélsz, végy egy nagy levegőt, nem látszik ugyan, de az adja az életet. Ha reményvesztett vagy, tudd, megtalálható. Krisztus elhozta a számodra is az életet és az örök életet: „Ébredj fel, aki alszol, és támadj fel a halálból, és felragyog neked Krisztus.” (Ef 5,14)

Az oroszlán a választott nép számára dicsérő jelző volt, gondoljunk csak Júda oroszlánjára, a kutya jellemzést pedig a lenézett pogányokra alkalmazták, nyilván nem dicsérő szándékkal. De mégis jobb egy kutya, ami él, mint egy oroszlán, ami halott. Lehetsz te bármi, az emberek szemében, ha tied az élet, tied minden, ha híjával vagy az életnek, mindent elveszettél. Ha életed gyümölcstelen, hiába dicsérnek, ha életed gyümölcsöző, reményteljes, mondhatnak, amit akarnak. Ámen!

Rácz Ervin,
Szigetlanka

Szóljon hozzá