Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. október 31.

Velünk az Isten – 2019. október 31.

“Valljátok meg bűneiteket egymásnak és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok” (Jakab: 5,16)
Elhidegülünk, elidegenedünk egymástól. Arra hivatkozunk, hogy lekötnek a munkahelyi feladatok, a napi teendőink felemésztik időnket, a családi kötelességek elsőbbrendűek. 

Valaki rosszul lett az utcán, annyira lecsökkent a vércukorszintje, hogy egyszerűen össze esett. Az arra járók nagy ívben elkerülték, az egyik édesanya azt mondta kisfiának: ” Látod, a bácsi annyit ivott, hogy nem bír haza menni”. Mire valaki könyörült rajta, mentőt hívott,  már késő volt , a beteg kómába esett. Pedig…. Hányszor mondjuk ki ezt a szót, halogatva a segítséget. Nemcsak a téma, de maga a segítségre szoruló is sok esetben “az utcán hever”. Le kell hajolni érte.
Egymásért, a másikért, azért, aki ugyan olyan bűnös, mint én, aki most segítségre szorul. Lehet, holnap te leszel az, akinek fel térne a segítség, talán elég volna egy jó szó is vagy egy biztató mosoly. Könyörületet csak az remélhet, aki maga is könyörületes tud lenni. ” Ha valakivel megcselekedtétek, én velem cselekedtétek meg”- mondja Jézus. Nem lehet arra hivatkozni, hogy ezt nem tudtuk, de arra sem, hogy  a bajban lévő nem jelzett valamiben formában. Miért nem kérdezed meg? miért nem érdeklődsz? miért törődsz csak a magad dolgával? Sok a  miért, Jézus kérdezi  tőled. Ő von felelősségre.
Sokan panaszolják:
“társam a magány”.
Lépj tovább, láss:
egy kéz látatlanul
érted kinyúl.
Ámen.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá