Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. október 18.

Velünk az Isten – 2019. október 18.

„Mert én, az Úr, meg nem változom, ti pedig, Jákóbnak fiai, nem emésztettek meg!” (Mal 3,6)

Olvasva a mai igét bevillant egy már nagyon-nagyon régen hallgatott Korál dal szövegfoszlánya, “minden változó minden megtörő” a dal címe: Ártatlan varázsló. Valamikor évtizedekkel ezelőtt hallgattam utoljára, harminc éve legalább. Rákerestem s meghallgattam. Utoljára még szallagos magnon volt meg, úgy másoltam át direktkábellel bakelit lemezről, de csak egy sávra monóban, nem sztereóba, hogy több férjen az adathordozóra. Minden változik,… hol vannak a szallagos magnók? Jöttek a kazetták, cédék, sztikkek, merevlemezek, ma meg csak a telefon kell, s töltjük le a netről. Tényleg minden változik, a zene és az adathordozók mindenképp. Én is sokat változhattam az elmúlt 30 évben, s változtam is. Sajnos nem mindig előnyömre. A Korál dal, – hogy térjek vissza rá – valami vesztett szerelemről szól, hogy milyen nehéz nélküle, a Kedves nélkül…, milyen üres, milyen sivár, milyen esélytelen…

“Próbáltam újra nélküled / De új csoda már nem jöhet / Minden változó minden megtörő
Újra elkezdeni Nincsen több erő. … Külön pályán fut életünk / Nem vádolunk, nem kérdezünk.
Egy átutazó nem várt már tovább / Az ártatlan varázsló ideje lejárt…” Hány összetört szerelem, hány zátonyra futott házasság, szakítások, vállások, sebek, sebek, sebek, körülöttünk és bennünk. Hány tönkrement család, hány félárván felnőtt gyermek, hány és hány zuhanó élet…, hány megkeseredett lélek, mind-mind a bűn miatt.

Az igében bemutatkozó ÚR azt mondja, ő állandó, változhatatlan. A Zsid. 13, 8 is erről beszél: Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz. Jézusban Isten igérete és szeretete visszavonhatatlan. Változhatsz hasznodra is ha már mindenképp változni kell. S miközben írok a zene megy tovább már rég nem a Korál szól, hanem a “Tedd a terhed elé”, az idei Nagytarnai tabor himnusza. Hallgasd meg, ajánlom neked is jószívvel, s nem csak, hogy meghallgasd a dalt de tedd a terhed Elé, Isten elé! Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá