Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. október 11.

Velünk az Isten – 2019. október 11.

“Örvendezz a te ifjuságodban, és vídámítson meg téged a te szíved a te ifjúságodnak idejében, és járj a te szívednek útaiban, és szemeidnek látásiban; de megtudd, hogy mindezekért az Isten tégedet ítéletre von!” (Préd.12,1)

Örvendezz örülj, mindenkor, akár fiatal vagy akár öreg. Örvendezz örülj akármi lesz, légy vidám és gondfeledt mert jönnek nemszeretem napok. Örvendezz míg ifjú vagy, örvendezz gyermekként és fiatalon, mert nem mindenki lesz, lehet öreg, koros, idős…, nem mindenki vénülhet meg, mert egyszer meghalunk szinte mind, és van akinek nem adatnak ráncok, meg reuma, van aki nem őszül és nem kopaszodik meg. Van aki nem lát csak néhány tavaszt, mert a tél közelít es hó takarja, lepi be azt ami élne még.

Tudd, nem a halál az ítélet, a halál csak állomása az életnek. Halál után mindenki ítélet hozatalra támad fel, lesz aki örökké él majd s lesz aki végleg elenyészik. A mi halálunk nem bűneinkért való megfizetés csak meghalás a bűnre nézve, vallja Ursinus s vele minden jó keresztyén.

Élj és örülj, kövesd vágyaid, élj szíved szerint, de tartsd tisztán a szíved és tedd Krisztus otthonává, hagyd, hogy Isten Lelke lakozzon benned s akkor nem kell félj az ítélettől. Ámen.

Jobb Domokos,
Ombod

Szóljon hozzá