Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. március 18.

Velünk az Isten – 2019. március 18.

“Aki megvet engem, és nem fogadja be az én beszédeimet, van annak ítélőbírája: az a beszéd, amelyet szóltam, az ítéli el majd az utolsó napon.” (Jn 12,48)

Nem akarlak felidegesíteni, vagy nyugtalanságba kergetni, nem menekülni, hanem szabadulni hívlak. Békességed legyen!

Megnyugodtál a tegnap hallott igehirdetés után? Szoktam ezt hallani: úgy megnyugtatott ez a prédikáció! És ilyenkor nem vagyok biztos abban, hogy minden a legnagyobb rendben történt. Mert nem minden Igének az a célja, hogy megnyugtasson, de minden igehirdetésnek célja, hogy Isten békességét adja. Bele ne nyugodj abba, hogy olyan vagy, amilyen vagy és abba sem, hogy ez a világ gonosz! Ez álbékesség! Nagyon jó az, ha felhúzott a tegnapi prédikáció: csörögj, pörögj, tedd, amit tenned kell!

Nagy felelősség Igét hallgatni, hiszen te már nem mondhatod el, hogy nem hallottad az igazságot. Az utolsó ítélet rendjén szembesítve, pontosabban „fülesítve” leszel azzal, amit hallottál, a templompadok is ott lesznek, amiben olyan szépen megnyugodtál, vagy lehet, még aludtál is. Ébresztő!

A János evangéliumában ezek a szavak, mondatok, az utolsók, amelyeket Jézus a nyilvánosság előtt, a nagy közönségnek, a népnek mondott. Megdöbbenek egy-egy prédikációskötetben, zárójelben megjelenített megjegyzésen: ez a szerző utolsó prédikációja. Az utolsó. Neked melyik lesz az utolsó, amit hallottál, és ami ítélőbíród lesz? Ragadd meg a lehetőséget, élj Krisztusnak a mában! Ámen!

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá