Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. május 9.

Velünk az Isten – 2019. május 9.

“Az ilyenek ellen nincs törvény” (Gal. 5,23)

“Mindent szabad nékem, de nem minden használ”-vallja Pál apostol. A törvénytől, hiába akarjuk, nem tudunk és nem is lehet megszabadulni. A mindennapokban is vannak életszabályok, amelyek irányítanak. A jól és célszerűen beosztott idő arra kötelez, hogy minden órának a tennivalóit elvégezzük maradék nélkül. Életritmus irányít bennünket. Abban az esetben, ha megváltoznak a körülmények, például idegen vidéken vagyunk kénytelenek eltölteni néhány napot vagy hetet, el kell teljen bizonyos idő, hogy alkalmazkodjunk az új körülményhez, mert bennünk van  megszokások, amelyeket nem tudunk otthon hagyni.
Nem arról van szó, hogy akiket a Lélek vezérel, azok mentesek a törvény alól, sőt ők  inkább betartják az Isten törvényét, mint azok, akik csak test szerint élnek.
Maga Jézus bizonyította ezt, amikor azt mondotta, hogy nem azért jött, hogy a törvényt eltörölje, sokkal inkább azért, hogy a törvényt betöltse. Ő nem színből, sokkal inkább szívből és lélek szerint engedelmeskedett mind az Isten, mind a meglévő államrendi törvényeknek.
A Lélek által vezetettek úgy élnek és úgy cselekesznek, hogy nem ütköznek bele a törvénybe,  mert  a törvénynek a tilalmaival annyira tisztában vannak, hogy egyetlen betűt sem hagyynak ki a törvényből, maradéktalanul betöltik azt.
Istenem, tudom mit kell tennem,
Tőled nem kell elmennem,
hogy lehessek szabad,
megkötözött és egyben szabad.
Ámen.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá