Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. május 17.

Velünk az Isten – 2019. május 17.

 „Semmit se tegyetek az igéhez, … se el ne vegyetek abból, hogy megtarthassátok az Úrnak, a ti Isteneteknek parancsolatait… Mert az Úr, a te Istened emésztő tűz, féltőn szerető Isten ő” (5Móz 4,2 és 24)

Isten igéje kell legyen a mérték, az etalon, amit nem szabad sem megcsorbítani, sem hozzára-gasztgatni. Mind a két dologra volt példa korábban és sajnos azóta is, hogy Mózes a fenti sorokat elmondta, leírta.

Ha elvesznek az igéből, mert fölöslegesnek, tartják, vagy betarthatatlanul nehéznek, haragszik az Isten, hisz szemezgetnek, mazsolázgatnak a tettei vagy parancsai között ezzel némely igét fölöslegesnek gondolva. Ha hozzátoldanak, meg az a hátsó szándék, hogy kiegészítsék Istent mintha ő elfeledett volna valamit, vagy nem gondolta volna végig mit és hogyan kellene tenni, látni és Isten ilyenkor is haragszik. Szándékosan nem azt írtam, hogy mi mazsolázgatunk vagy mi vagyunk farizeusabbak a farizeusoknál, mert nekem tényleg fontos az ige az Isten szava és nem poros tekercs dohos szövege, és szeretném hinni, hogy te is szent írásnak tartod a Szentírást.

Mózes azért jegyzi meg amit leír, hogy én és te megtarthassuk Isten parancsolatait, hogy megtartassunk, hogy megmaradjunk, hogy éljünk.

Ne feledd Isten féltékeny is, féltőn szerető Isten és emésztő, pusztító tűz is akár. Azon gondolkodom, hogy a féltőn szeretőből a szerető a lényegesebb, s hogy féltő szeretetéből fakad Fiának értünk való feláldozása. Hogy emésztő tüzénél fontosabb hogy lángja átjárjon s felmelegítsen, s hogy a kiáradó pünkösdi Lékek lángnyelvei nem felperzselték, hanem feltöltötték a tanítványokat. Tartsd meg az Úr szavát, élj az Élő Igével s szeresd viszont Istenedet. Ámen.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá