Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. január 7.

Velünk az Isten – 2019. január 7.

“De tudjuk azt is, hogy Isten Fia eljött, és értelmet adott nekünk arra, hogy megismerjük az igazat, és mi az igazban, az ő Fiában, Jézus Krisztusban vagyunk. Ez az igaz Isten és az örök élet.” (1Jn 5,20)

József Attila Két hexameter című verse jut eszembe János evangélista szavai által: „Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis! Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis.”

Van értelme annak, hogy tisztességesen éljünk, de ez annak köszönhető, hogy Isten Fia eljött közénk. Az, ami karácsonykor történt értelmet ad az életnek. Mert, ami nem tisztességes, az nem nevezhető életnek, legfeljebb létnek.

Megismerve az igazat, attól kezdve nemcsak vasárnaponkénti találkozást jelent vele. Folyamatos igazságban való élet a következménye ennek. Ez első sorban védelmet ad, másodsorban segítséget arra, hogy jól döntsünk, még akkor is, ha az a világ mércéje szerint előnytelen. No, ehhez kell bátorság, de mint már megírtam, van védelmünk.

Krisztus azért jött a világra, hogy erőnk legyen bátor döntéseket meghozni, az Ő dicsőségére. Az örök élet záloga pedig húzó erő lehet a te életedben, ebben az évben is. Ámen.

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá