Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. január 14.

Velünk az Isten – 2019. január 14.

“Ő, mihelyt találkozott testvérével, Simonnal, elmondta neki: Megtaláltuk a Messiást (amely azt jelenti: Krisztus)” (Jn 1,41)

Egy csodálatos élmény, vagyis egy vágy beteljesedésével találkozunk a fenti igerészlet által. András, Simon testvére találkozik a Messiással. El is mondja ezt a testvérének, a későbbi Péternek úgy, mint személyes bizonyságtételt és úgy, mint egy élményt, ami neki beteljesülést adott. Ez a hiteles bizonyságtétel: találkoztam az orvossal, aki meggyógyított engem.

Ezt a beteljesülést megelőzi egy vágy, ami lehet, hogy elrejtve, de ott van mindannyiunkban. És ez a vágy már istenbizonyíték. C.S. Lewis ezt igy fogalmazza meg: „Senki sem születik erre a földre vágyakkal, csak akkor, ha azoknak van kielégítésé is. A csecsemő éhséget érez, tehát van étel. A kiskacsa úszni akar, tehát van víz. Ha én olyan vágyat találok magamban, amire nincs evilági beteljesítés, akkor nagy valószínűséggel nem erre, hanem egy másik világra lettem teremtve. Ha egy földi, testi élvezet nem tudja ezt a vágyat beteljesíteni, ez nem azt jelenti, hogy a földi világ hamis. Minden bizonnyal a földi élvezetek nem arra hivatottak, hogy beteljesülést adjanak, hanem, hogy felébresszék bennünk az igazi beteljesülés utáni vágyakozást.”

Nem tudom, hogy te hogyan számolsz be a tegnapi istentiszteletről, akár a munkatársaknak. Unalmas óra volt, amit épp, hogy túléltem, vagy egy alkalom, amelyen keresztül Krisztus szólt hozzám? Ha az utóbbi, akkor élménybeszámolódat te se hallgasd el. Oszd meg örömödet, hogy mások is megtalálják örömük és vágyuk beteljesedésének forrását. Ámen.

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá