Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2019. február 2.

Velünk az Isten – 2019. február 2.

„Ti azért kutatjátok az Írásokat, mert azt gondoljátok, hogy azokban van az örök életetek: pedig azok rólam tesznek bizonyságot.” (János 5,39)

Az alábbi igeszakasz Jézus bizonyságtevéséről szól. A Mester elmondja, hogy Őt az Atya küldötte és mégsem fogadták be. E gondolatokban Jézus egy teljesen új irányról szól, hogy Istent a vele való szeretetkapcsolatban lehet igazán megismerni.

Az ismeret az nagy úr, persze csak kicsi betűvel. Az ember sok minden ismeretet szerez élet során. Bővül és tágul a tudás horizontja. Lát és hall és tapasztal, főleg a mai 21 századi információs világban ahol jönnek az információk és ismertekben gazdagodik az ember, de rájön arra előbb vagy utóbb hiányosak az ismereti, hiszen világi ismeretben lehet gazdag, de Isten ismeretben igen szegényes. Kicsoda az Isten, mit tett értem, ki az én alkotóm, formálom megváltóm, mindezekre az ismeretekre el kell jutunk, hogy megtapasztaljuk, milyen Istenem és Uram van nekem.

Sokan azért kutatják írásokat, mert azokban van az örök élet, és azt gondolják, hogy minél inkább jobban értik, de az írások is Jézusról tesznek bizonyságot. Ezt kell fölismerni, erre int ma bennünket Jézus. Az Írások mind Jézus Krisztusról nagy Mesterünkről tesznek bizonyságot. Jézust így lehet igazán megismerni. Jézust igazán az Ő szeretet kapcsolata által lehet megismerni. Tegyük ezt. Ámen.

Kaszaniczki Csongor,

Erdőd

Szóljon hozzá