Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. m rcius 8.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2018. m rcius 8.

” s ha valaki valamit sz l n ktek, mondj tok, hogy au Asrnak sz ks ge van r juk: s legott el fogja bocs tani ket” (M t 21,3)

J zusnak nem csak Beth ni ban vannak olyan emberei ( j akar i, bar tai), akikre sz m that, de Bethf g ban is, sz vesen l tj k vend g l itt, amikor a f v rosba j n nnepelni.
A Szent r s nem nevezi nev n ezt az embert (csal dot), akihez J zus k t zben is apell l : vir gvas rnap s nagycs t rt k est j n. Ezen a vas rnapon az rt k ret k lcs n egy szamarat s annak vemh t, hogy beteljesedjen a pr f cia: “Imhol j a te kir lyod, al zatosan s szam ron lve”. azon az eml kezetes napon pedig azt mondja: “Az n id m k zel van, n lad tartom meg a h sv tot tan tv nyaimmal” ( M t 26:18). Az ismeretlen csal d a legmesszebbmen tisztelettel s szeretettel szolg lja ki J zust, a csal dtagok tudj k, kinek szolg lnak, de ez rt nem v rnak sem elismer st. sem jutalmat, teszik a dolgukat, mert J zus k rte ket valamire.
J zus is nagyon b zik benn k, azt mondja: ha megtudja, hogy nekem kell, azonnal k ldi a szamarakat.
A b n s M ria k r s n lk l ldozza oda J zusnak nagy kincs rt k vel veteked illatszer t, amelyet a Mester gy m lt nyol: “Az n temet semre cselekedte ezt”. M ria tudat ban van annak, hogy J zus meg fog halni, bizony ra ez az ismeretlen ember is tudja, hogy J zus hal lra k sz l, de itt t bbr l van sz ann l, hogy a hal lba men nek teljes teni kell az utols k r s t, ahogy a n pszok s is tartja. Nem lehet semmivel sem m rni, hogy mivel s mennyivel tartozunk annak a J zusnak, aki mindig azt tartotta szem el tt: ” Aty m, a te akaratod legyen meg”.
Most csak annyit k r t led, add neki sz vedet.
Ad sod vagyok,
letem is kev s
tartoz som ler v s ra,
Te csak ezt k red t lem:
hal lomig h s ges legyek. men.

Szóljon hozzá