Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. március 8.

Velünk az Isten – 2018. március 8.

“És ha valaki valamit szól néktek, mondjátok, hogy au Úrnak szüksége van rájuk: és legott el fogja bocsátani őket” (Máté 21,3)

Jézusnak nem csak Bethániában vannak olyan emberei ( jó akarói, barátai), akikre számíthat, de Bethfágéban  is, szívesen látják vendégül itt, amikor a fővárosba jön ünnepelni.
A Szentírás nem nevezi nevén ezt az embert (családot), akihez Jézus két ízben is apellál : virágvasárnap és nagycsütörtök estéjén. Ezen a vasárnapon azért kéret kölcsön egy szamarat és annak vemhét, hogy beteljesedjen a prófécia: “Imhol jő a te királyod, alázatosan és szamáron ülve”. azon az emlékezetes napon pedig azt mondja: “Az én időm közel van, nálad tartom meg a húsvétot tanítványaimmal” ( Máté 26:18). Az ismeretlen család a legmesszebbmenő tisztelettel és szeretettel szolgálja ki Jézust, a családtagok tudják, kinek szolgálnak, de ezért nem várnak sem elismerést. sem jutalmat, teszik a dolgukat, mert Jézus kérte őket valamire.
Jézus is nagyon bízik bennük, azt mondja: ha megtudja, hogy nekem kell, azonnal küldi a szamarakat.
A bűnös Mária kérés nélkül áldozza oda Jézusnak nagy kincs értékével vetekedő illatszerét, amelyet a Mester így méltányol: “Az én temetésemre cselekedte ezt”. Mária tudatában van annak, hogy Jézus meg fog halni, bizonyára ez az ismeretlen ember is tudja, hogy Jézus halálra készül, de itt többről van szó annál, hogy a halálba menőnek teljesíteni kell az utolsó kérését, ahogy a népszokás is tartja. Nem lehet semmivel sem  mérni, hogy mivel és mennyivel  tartozunk annak a Jézusnak, aki mindig azt tartotta szem előtt: ” Atyám, a te akaratod legyen meg”.
 Most csak annyit kér tőled, add neki szívedet.
Adósod vagyok,
életem is  kevés
tartozásom leróvására,
Te csak ezt kéred tőlem:
halálomig hűséges legyek. Ámen.

Szóljon hozzá