Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. m rcius 7.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2018. m rcius 7.

“Amikor elmentek Jerik b l, nagy sokas g k vette t. s k t vak, aki az t mellett lt, amikor meghallotta, hogy J zus arra megy el, gy ki ltott: Uram, D vidnak Fia, k ny r lj rajtunk! A sokas g pedig r juk sz lt, hogy hallgassanak, de azok ann l ink bb ki ltott k: Uram, D vidnak Fia, k ny r lj rajtunk! J zus meg llt, megsz l totta ket, s azt k rdezte: Mit akartok, hogy cselekedjem veletek? Azt, Uram – felelt k -, hogy megny lj k a szem nk. J zus megsz nta ket, meg rintette a szem ket, s nyomban visszanyert k l t sukat, s k vett k t.” M t 20,29-34.

Amikor J zus tan tv nyaival s el g nagy sokas ggal kifel ment Jerik b l, k t vak, lt az t mellett. Amikor meghallott k, hogy a n z reti J zus az, gy ki ltottak fel: “Uram, D vidnak Fia, k ny r lj rajtunk!”

A k t vak nagyon sok szempontb l m s, mint a tan tv nyok. M g a tan tv nyok azt akart k, hogy J zus tegyen meg mindent, amit csak k rnek, addig a k t vak irgalom rt ki llt:

A sokas g pedig r juk sz lt, hogy hallgassanak, de azok ann l ink bb ki ltott k: Uram, D vidnak Fia, k ny r lj rajtunk!

A t meg nyilv nval an gy gondolja, hogy ez a k t koldus rdemtelen arra, hogy J zus figyelmet szenteljen r juk, de a vakok k ts gbeesetten v rj k a seg ts get. Tudj k, hogy rdemeik alapj n nem v rhatnak semmit J zust l, ez rt k ny r let rt ki lltnak. A tan tv nyok hatalmat akartak, ez a k t vak, csak annyit k r, hogy l sson.

Ha nem b ztuk m g r let nket J zusra, hogy bocs natot kapjunk a b neinkre, megtanulhatjuk ebb l, hogy akkor d nt nk j l, ha irgalom rt ki ltunk, az elismer s kerget se helyett. Mivel a tan tv nyok csak n s rdek kkel voltak elfoglalva, ez azt eredm nyezte, hogy nem l tt k, mi rt kell J zusnak meghalnia. n-k zpont s guk megakad lyozta ket abban, hogy megl ss k, megment re van sz ks g k.

Csod latos ellenpontk nt viszont szabadon mag hoz fogadja azokat, akik meg rtik, hogy teljesen r vannak utalva. Te mit k rn l J zust l?

Kiss Szabolcs,

Apa

Szóljon hozzá