Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. febru r 5.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2018. febru r 5.

“Hadd n j n egy tt mind a kett az arat sig, s az arat skor majd azt mondom az arat knak: Szedj tek ssze el sz r a konkolyt, s k ss tek k v be, hogy el gess k, a b z t pedig takar ts tok be a cs r mbe.” (Mt 13,30)

Dobbal nem lehet verebet fogni. – tartja a mond s. gy van ez a lelki letben is. Igaz az, hogy az egyh z ism rve az igehirdet s s a s kramentumok kiszolg ltat sa mellett az egyh zfegyelem, de ezt a l p st minden esetben lelkigondoz i c lzattal s nem bossz szomjjal kell megtenni.

Nem a mi dolgunk az t lkez s. Meg kell tudni t lni dolgokat: azt, hogy mi a j s mi a rossz, mindig Isten Ig j nek a m rc je szerint kell eld nteni. De nagy k l nbs g van meg t l s s elit l s k z tt. El bbi k teless g nk, ut bbi nem a mi dolgunk.

Tudom, hogy f jdalmas az, hogy a b za k z tt konkoly is van. A j emberek k z tt ott vannak a gonoszak. De biztosak vagyunk abban, hogy, aki szerint nk j , az a j , s aki szerint nk rossz, az a rossz?

Egyszer azonban elj n az igazs g pillanata: “Az utols t let sokkal sz rny bb lesz. Mert tudod, az csak annyi lesz: T bl ra rva nyakadba akasztj k t rt netedet, de az igazit bar tom, nem azt, amit a vil g sz m ra sszehazudt l.”
(Pilinszky J nos) men!

R cz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá