Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. febru r 4.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2018. febru r 4.

“Mert akinek van, annak adatik, s b v lk dni fog, de akinek nincs, att l m g azt is elveszik, amije van.” (M t 13, 12)

Els hall sra a j zan sszel ellenkez nek l tszik az, amit J zus mond ebben az ig ben. Adni annak szoktunk, akinek nincs, itt pedig arr l van sz , hogy “annak adatik, akinek van”, s akinek nincs illetve kevese van, att l m g az is elv tetik, amilye van. Vajon hogyan kell ezt nek nk rten nk?

A megel z versekben a magvet p ld zat t olvashatjuk. A magvet k sz elvetni a magot, de nem mindegy hov esik az a mag. Van, hogy az t sz l re esik, itt nem fog kihajtani s gy m lcs t teremni. Isten hirdeti az ig j t mindenkinek, de nem mindenkin l tal l foganatra. Van olyan, aki elz rk zik el le, nem engedi, hogy hat st fejtsen ki benne. Aki gy viszonyul Isten besz d hez, az egyre szeg nyebb lesz, s az Asr megfosztja t att l, amit kor bban kapott t le, lete res s siv r lesz, mint a sivatag. Isten minden embernek ad valamilyen aj nd kot, de ha az illet nem l vele, nem haszn lja, akkor elv tetik t le.

A m sik eset az, amikor valaki felismeri az Istent l kapott aj nd kokat, amelyeket az ige k zvet t, engedi, hogy hasson a sz v ben, az ilyen ember csod s m don tapasztalja, hogy egyre csak gazdagodik. A megfogant s kikelt ige ugyanis gy m lcs t terem, “n mely sz z annyit, n mely hatvan annyit, n mely pedig harminc annyit.”

Amikor felsz nre akar t rni benned egy kev ske j indulat, ne r steld azt kimutatni a m sik ember ir nt. Ha van benned egy cs ppnyi szeretet, egy must rmagnyi hit, mutasd ki, fejezd ki, mert gy kapsz az Asrt l m g t bbet bel l k. J t akarsz az letedbe? El bb t gy j t m sokkal, s az Isten orsz g ban rzed magad. men.

Szil gyi Bal zs,

Szatm r-L ncos

Szóljon hozzá