Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. február 22.

Velünk az Isten – 2018. február 22.

“Mi miért nem tudtuk azt kiűzni:” ( Máté 17, 19)

Vannak olyan helyzetek, amelyekben hiábavaló az akarat, vagy a jó szándék, tehetetlenek vagyunk.
Ez történt a tanítványokkal is, amikor megpróbáltak segíteni egy édesapának, akinek fia kórságban szenvedett. Próbálták, de nem sikerült meggyógyítani a beteget. Az édesapa nem adta fel, hitt abban, hogy van még egy esély fia gyógyulása érdekében, magához Jézushoz ment bajával, az áldott orvoshoz.
Miután megtörtént a csoda, a tanítványok felteszik a Mesternek ezt a kérdést. Éppen akkor, amikor a legnagyobb szükség lett volna a segítségre, akkor nem sikerült. Miért? És Jézus válaszol: Hitetlenség miatt. Sem ti nem hittétek eléggé, sem a gyermek édesapja nem hitte eléggé, hogy ezt a betegséget is meg lehet gyógyítani, de azt is hozzá teszi, hogy csak imádság és böjtölés által megy ki a tisztátalan lékek ebből a gyermekből. Bizonyára addig, amíg az édesapa eljutott Jézusig sokat imádkozott és lehetséges, hogy böjtölt is, felkészült a Jézussal való találkozásra.
A böjti időszakban foglalkozz többet a te lelkeddel, gondold át a te tehetetlenségeidet, ismerd be, hogy ha valami nem sikerült, mindig a hitetlenséged miatt volt ez. Úgy feszülj neki az előtted lévő feladatoknak, hogy kérd Istened segítségét.
Tehetetlenül lehetetlenültél el,
hitetlenül, reménytelenedtél el,
amikor bízva bízol,
hited téged igazol.
Ámen.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá