Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. febru r 22.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2018. febru r 22.

“Mi mi rt nem tudtuk azt ki zni:” ( M t 17, 19)

Vannak olyan helyzetek, amelyekben hi baval az akarat, vagy a j sz nd k, tehetetlenek vagyunk.
Ez t rt nt a tan tv nyokkal is, amikor megpr b ltak seg teni egy desap nak, akinek fia k rs gban szenvedett. Pr b lt k, de nem siker lt meggy gy tani a beteget. Az desapa nem adta fel, hitt abban, hogy van m g egy es ly fia gy gyul sa rdek ben, mag hoz J zushoz ment baj val, az ldott orvoshoz.
Miut n megt rt nt a csoda, a tan tv nyok felteszik a Mesternek ezt a k rd st. ppen akkor, amikor a legnagyobb sz ks g lett volna a seg ts gre, akkor nem siker lt. Mi rt? s J zus v laszol: Hitetlens g miatt. Sem ti nem hitt tek el gg , sem a gyermek desapja nem hitte el gg , hogy ezt a betegs get is meg lehet gy gy tani, de azt is hozz teszi, hogy csak im ds g s b jt l s ltal megy ki a tiszt talan l kek ebb l a gyermekb l. Bizony ra addig, am g az desapa eljutott J zusig sokat im dkozott s lehets ges, hogy b jt lt is, felk sz lt a J zussal val tal lkoz sra.
A b jti id szakban foglalkozz t bbet a te lelkeddel, gondold t a te tehetetlens geidet, ismerd be, hogy ha valami nem siker lt, mindig a hitetlens ged miatt volt ez. Asgy fesz lj neki az el tted l v feladatoknak, hogy k rd Istened seg ts g t.
Tehetetlen l lehetetlen lt l el,
hitetlen l, rem nytelenedt l el,
amikor b zva b zol,
hited t ged igazol.
men.
Fodor Lajos

Szóljon hozzá