Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Áldott Orvos – Betekintés Erdőd imahetébe

Áldott Orvos – Betekintés Erdőd imahetébe

Vasárnaptól vasárnapig tart az egyetemes imahét Erdőd református gyülekezetében. A csütörtöki alkalomba nyerhetünk betekintés, amikor Király Lajos a Szatmári Református Egyházmegye esperese hirdetett Igét.

Az esperes az aznapra ajánlott Ige alapján szolgált: Történt pedig, amikor Jerikóhoz közeledett, hogy egy vak ült az út mellett, és koldult. Hallotta, hogy sokaság megy el mellette, kérdezősködött, hogy mi ez. Megmondták neki, hogy a názáreti Jézus megy arra. Ekkor így kiáltott fel: „Jézus, Dávid Fia, könyörülj rajtam!” Akik elöl mentek, rászóltak, hogy hallgasson el, de ő annál inkább kiáltozott: „Dávid Fia, könyörülj rajtam!” Jézus megállt, és megparancsolta, hogy vezessék hozzá. Amikor közel jött, megkérdezte tőle: „Mit kívánsz, mit tegyek veled?” Ő így szólt: „Uram, hogy lássak.” Jézus ezt mondta neki: „Láss! A hited megtartott.” És azonnal megjött a szeme világa, és követte őt, dicsőítve az Istent. Amikor ezt látta az egész nép, dicsőítette Istent.” (Lk 18,35–43) Az Áldott Orvos rendelőjében érezhette magát az, aki az igehirdetést hallgatta. Ő az, aki ad lelki látást nekünk. „Elmúlik minden fájdalom E drága névtől: Jézus! Édes örömmel hallgatom A te nevedet, Jézus! Halld, mint zeng az égi kar Édes visszhangjaival! Szívemben is zeng e dal: Jézus, Jézus, Jézus!” – énekelte a gyülekezet.

Az igehirdetés után egy szavalatot is meghallgathatott a gyülekezet, mely szép számmal volt jelen a hét eddigi alkalmain. Vasárnap Harsányi László erdődi római katolikus esperes, hétfőn Máthé Lóránd Árpád dobrai-, kedden Mihály Lehel szamoskrassói-, szerdán Nagy Attila magyargéresi lelkipásztor prédikált. Ma, azaz péntek Genda Árpád Szabolcs pettyéni lelkipásztor szolgál. Szombaton a gyülekezet volt lelkésze   Rácz Ervin Lajos Szatmár-Szigetlankáról érkezik, a záró alkalmat február 25-én  vasárnap Vajda Szabolcs II. éves teológiai hallgató tartja. Jobb Domokos beszolgáló lelkipásztor és Rácz Ervin fogadja a vendéglelkészeket.

Szóljon hozzá