Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. december 7.

Velünk az Isten – 2018. december 7.

„Akiről nekünk sok és nehezen megmagyarázható mondani valónk van, mivel restek lettetek a hallásra. Mert noha ez idő szerint tanítóknak kellene lennetek, ismét arra van szükségetek, hogy az Isten beszédeinek kezdő elemeire tanítson valaki titeket; és olyanok lettetek, akiknek tejre van szükségetek és nem kemény eledelre. Mert mindaz, aki tejjel él, járatlan az igazságnak beszédiben, mivelhogy kiskorú:” (Zsid 5,11-13)

 A Megváltóról értekező szentíró ismét beolvas.

Ha arra gondolok, hogy nekem szól az ige, közel húsz év lelkipásztori szolgálat után az érzéseim reszketőek, mert hallom, hogy számomra keménydió a betű, az üzenet.

Ha meg arra gondolok, hogy most az ige általam szól, tán még nagyobb a teher, mert sokat kellene elmondjak az evangéliumról, az én Uramról Krisztusról és ez nehezen érthető lesz. Próbálkozhatom de kishíján csődre vagyok ítélve, mert eleve tudom, hogy a hallgatóság (olvasói kör) meg rest, (elkényelmesedett, ellustult) aki nem akarja meghallani, elolvasni, amit mondani akarok amit mondanom kellene, s értelmi képességei gyermek cipőben járnak talán.

Ezért egyfelől tehetetlenség fojtogat, másfelól a szégyen mar.  Mert nem, vagy alig fejlődtem a hitben. Persze nem hiába vagyok jó igehirdető, hogy ne mondjam „jobb” elhessegetem, magamtól a negatív gondolatokat s azt mondom magamnak: Gyerek vagy de nem baj, csak tudd ki az Atyád, nem hulltak még ki a tejfogaid na és az én édes Istenem tejnek italával táplál engem. Kiskorú vagyok igaz bár a bűnben is csak gyerekcsínyek lennének felróhatók nekem, s mert tudom, hogy ez már nem igaz boldog vagyok hogy a kiskorúak büntetés szempontjából is más megítélés és büntetés alá esnek.

Neked is ezeket mondom, s még hozzáteszem, ha igaz, amit az írás állít, és az:  Krisztus a bűnösökért jött, hogy megkeresse és megtartsa, ami elveszett. Kívánom érjétek meg a felnőtt kort. Szívjátok magatokba az IGE anyatejét s növekedjetek. Foggal, körömmel törekedjetek Isten igazságára mindenkor. Ámen!

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá