Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2018. augusztus 20.

Velünk az Isten – 2018. augusztus 20.

„Ezért az örömöt dicsérem. Mert nincs az ember számára jobb e világon, mint hogy egyék, igyék és vigadjon, és ez kísérje őt munkájában élete minden napján, amit Isten adott neki a nap alatt.” (Préd 8,15)

Igen! Ez az idézet a Bibliából van. Bármilyen furcsa és összeegyezhetetlen az egyházi tanokkal ez sokak számára. Mert a templomokból és a parancsolatokból sokszor csak azt halljuk ki, hogy mit nem szabad, hogy nem lehet. Isten szabadságra hívott el minket.

Számára fontos, hogy boldog embereket lásson a Földön. És Ő ezért sokat is tett, sőt a legtöbbet! Szép világot teremtett, benne sok boldogság forrásával, amit csak tudnunk kell használni és nem kihasználni, s nem a rabjává lenni. Elég, ha a természet csodáit megnézzük, s azokból a gyümölcsökből eszünk vagy iszunk, amit hiszem, hogy az Isten adott a nap alatt. De ismétlem, ha ezek rabjává válunk, megszűnik mindez a boldogság forrásának lenni.

Az öröm kisérjen bennünket a munkánkban is! Ó, de jó is volna ez! Nem lenne annyi lógó orrú gyalogos, nem lenne annyi türelmetlenül dudáló sofőr…

Augusztus 20-án, a magyar államalapitás ünnepén sokszor búsongó nemzetünk is meghallhatná ezt az Igét és dicsérnénk együtt az örömöt, észre vennénk mindazt, amit Istentől kaptunk már ezen a világon. S, hogy mi vár ránk, ha Őt követjük? Azt nem lehet megfogalmazni, mert olyat még fül nem hallott, szem nem látott, embere szív nem gondolt, cikkíró le sem írt. Mert bár a földi vándor szabadon, örömmel és céltudatosan él ezen a földön, de tudja, hogy a legjobb rész még hátra van, bármennyi éves is legyen, mert Isten kitárt karja várja ez út végén, az út kezdetén. Ámen!

Rácz Ervin,

Szigetlanka

Szóljon hozzá