Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Áldásokban gazdag hét szamoskóródiakkal és a dobrácsapátiakkal
dav

Áldásokban gazdag hét szamoskóródiakkal és a dobrácsapátiakkal

Isten által gazdagon megáldott heten vannak túl a szamoskóródiak és a dobrácsapátiak. – tudtuk meg Erdei-Árva István lelkipásztortól. 

„Mert ahol a te kincsed van, ott van a szíved is” (Máté 6,21). Ezt a jézusi figyelmeztetést tanulhatták, gyakorolhatták az elmúlt héten a szamoskóródi és dobrácsapáti gyerekek, a már hagyományossá vált vakációs bibliahéten. A Szamoskóródi Református Egyházközség gyülekezeti központja és annak udvara hétfőtől péntekig megtelt különböző felekezetű gyermekekkel. Példaértékű figyelemmel hallgatták a bibliai történeteket, azokban pedig felfedezték azokat a kincseket, amelyek sohasem mennek ki a divatból, mint például: Isten szeretete és kegyelme; a templom szentsége és az imádság fontossága; a tiszta szívű adakozás; Jézus megváltói munkája; az igazi gazdagság, ami pénzzel nem mérhető. Ezen kívül még sok énekléssel, közös játékkal, kézimunkával és falatozással telt el az idő. Ez utóbbiról a szülők gondoskodtak minden nap, ezúton is köszönjük a segítségüket. Szerdán Demeter Jácint kovácsmester jóvoltából a gyerekek rövid betekintést nyerhettek a vas megmunkálásába, és aki akart tevékenyen részt vehetett a bibliai „kétfilléres” elkészítésében. A nap végén mindenki hazavitt egy Szamoskóródon kovácsolt érmét, amelynek ugyan nincs vásárlóereje, de mindenkor emlékeztet a jószívű adakozásra. A következő napokban a quilling technikával ismerkedtek meg a jelenlévők, amely segítségével a heti aranymondásnak készítettek díszkeretet.

Szombaton már nemcsak a gyerekeké volt a főszerep, hanem a felnőtteké is, hiszen a szamoskóródi és dobrácsapáti református gyülekezetek egyes tagjaival, továbbá néhány más felekezetű testvérünkkel egész napos kiránduláson vettük részt. Az 51 fős csoport reggel áhítattal és közös imádsággal kezdte az utat, amelynek első célja a tordai sóbánya volt. Az utazás során a résztvevők arról is hallhattak, hogy 450 éve a világon először mondták ki a tordai országgyűlésen a vallásszabadságot, „mert a hit Isten ajándéka” (részlet az országgyűlés határozatából). Délután meglátogattuk Kolozsváron a Farkas utcai református templomot, ahol egy rövid áhítat ideig ismét elcsendesedtünk, majd megnéztük a város főterén lévő Szent Mihály templomot és a Mátyás király emlékművet. Jó volt együtt lenni ezen az élményekben és lelkiekben gazdag kiránduláson. Hálásak vagyunk Istennek ezekért a kincsekért is.

Szóljon hozzá