Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. szeptember 1.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. szeptember 1.

” s most, fiaim, hallgassatok engem: boldogok, akik megtartj k tjaimat… Mert aki engem megtal l, az letet nyer, s j akaratot szerez az AsRt l.” (P ld.8,32.35)

Olvasand P lda.8,22-36

A B lcsess gr l tan t a Pr dik tor k nyve k l n sk ppen a m ra kijel lt, 8-ik r szben.

A b lcsess g nem tud s, nem okoss g, rtelem. A tud s nem ugyanaz, mint a b lcsess g. A B lcsess g tud s s k pess g annak haszn lat ra, hogy felismerj k a legszebb c lokat s eszk z ket. A val di pr b ja az, ha tudjuk, mikor s hogyan kell cselekedn nk. Term szetesen Isten akarat nak megfelel en. Az ilyen rzelem ritka s kev s, dr ga s rt kes, felbecs lhetetlen rt k .

Mi azt szeretn nk, ha let nket ugyanazok a t rv nyek ir ny tan k, amelyek fenntartj k az univerzumot. Az let s nem a hal l uralma alatt szeretn nk llni. Harm ni ban lni, boldogok szeretn nk lenni. A Biblia ez rt arra buzd t, szerezz nk b lcsess get!

A B lcsess g az a k pess g nk, hogy fel tudjuk m rni s rt kelni tudjuk a helyzeteket, ak r m sokkal kapcsolatban, ak r d nt si helyzetben, ak r ha igazs got tesz nk. A B lcsess g r sze, hogy tud sunkat arra haszn ljuk, hogy helyesen cselekedj nk.

Ha igaz n v gyunk a b lcsess gre, el kell kezden nk jobban megismerni Istent.

Isten b lcsess g r l, mint a Teremt Isten tulajdons g r l, t bb helyen sz van a Bibli ban, m shol is szerepel megszem lyes tve, de ebben az Iger szben n ll l nyk nt szerepel.

A B lcsess g Isten megszem lyes tett tulajdons ga, az els teremtm ny. R gebbi, mint mi emberek. L tta azt az Id t, amikor m g nem llt ellent tben az ember Istennel. Ilyen m lt s g h vogatja az embert.

Ebben a K nyvben s r szben az embereket h vogat B lcsess g, Isten nagy m lt s g r l van sz . Legyen a nevel d, tmutat d! Legyen sz modra mindenn l rt kesebb!

Asgy rizd az ajtaj t, ahogy a kir lyn megjelen s re v gynak alattval i, vagy szerelmese kil p s re az udvarl , v gy dj ut na, amint Salamon tette!

Isten ldjon meg az b lcsess g vel! Az j akarata maradjon Benn nk!

men.

Nagy Erika,

S rk z jlak

Szóljon hozzá