Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. okt ber 8.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. okt ber 8.

“Az eszes megl tja a bajt, s elrejt zik, az esztelenek nekimennek, s kudarcot vallanak.” (P ld 27, 12)

let nk lland fenyeget snek van kit ve, mindig van valami, ami ellene t r. Sz mtalan vesz llyel kell szemben zni s sokszor nem is fedezz k fel ezeket id ben s egyszer csak a baj kell s k zep n tal ljuk magunkat. N ha gy rezz k, hogy a t rt n sek meghaladnak benn nket, nem vagyunk k pesek kontroll alatt tartani ket, s ilyenkor sodor benn nket az r s teljesen kiszolg ltatottnak rezz k magunkat.

Mi rt van annyi vesz ly az let nkben, a sok baj, amit gyakran szre sem vesz nk? Mi rt nem biztons gos a k rnyezet nk, s mindegy, hogy a f ld melyik r sz n l nk? Persze, vannak biztons gosabb helyek is a f ld n s vannak kev sb biztons gosak (h bor s vezetek), de a l nyeg, hogy minden tt van vesz ly, ami az embert fenyegeti. Mi ta van ez gy? Egy ltal n volt-e olyan korszak, amikor az embernek semmilyen bajt l nem kellett tartania? Bizony volt ilyen. Amikor az els emberp r m g a teljes biztons got jelent den-kertben lt. Ott nem l tezett semmmi, ami miatt f lnie kellett volna. A baj ott kezd d tt, amikor az ember figyelmen k v l hagyta Isten parancs t s engedett a k s rt szav nak. Akkor Isten b ntet sb l ki zte ket a biztons gos helyr l s az ta “a b n az ajt el t leselkedik s re d van v gy d sa…” A legnagyobb bajunk teh t a b n jelenl te az let nkben.

Ennek ellen re, lehet-e biztons gos az let nk? H la Istennek, lehet. Ez rt k ldte a f ldre egysz l tt Fi t, az Asr J zus Krisztust, aki kiszabad tott minket a b n karmai k z l. a j P sztor, aki mindig vigy z re nk, ha hallgatunk a szav ra, nincs mit l tartanunk. B lcsess ggel ruh z fel minket, hogy megl ssuk a bajt s gy elker lhetj k azt. Ez a fajta “eszess g” nem ll a rendelkez s nkre, de elk rhetj k s meg is kaphatjuk Istent l. K rd al zattal az Asrt l azt a b lcsess get, amellyel felfedezed s elker l d a bajt. Im dkozz ez rt minden nap. men.

Szil gyi Bal zs,

Szatm r-L ncos

Szóljon hozzá