Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. október 8.

Velünk az Isten – 2017. október 8.

“Az eszes meglátja a bajt, és elrejtőzik, az esztelenek nekimennek, és kudarcot vallanak.” (Péld 27, 12)

    Életünk állandó fenyegetésnek van kitéve, mindig van valami, ami ellene tör. Számtalan veszéllyel kell szembenézni és sokszor nem is fedezzük fel ezeket időben s egyszer csak a baj kellős közepén találjuk magunkat. Néha úgy érezzük, hogy a történések meghaladnak bennünket, nem vagyunk képesek kontroll alatt tartani őket, és ilyenkor sodor bennünket az ár és teljesen kiszolgáltatottnak érezzük magunkat.

    Miért van annyi veszély az életünkben, a sok baj, amit gyakran észre sem veszünk? Miért nem biztonságos a környezetünk, és mindegy, hogy a föld melyik részén élünk? Persze, vannak biztonságosabb helyek is a földön és vannak kevésbé biztonságosak (háborús övezetek), de a lényeg, hogy mindenütt van veszély, ami az embert fenyegeti. Mióta van ez így? Egyáltalán volt-e olyan korszak, amikor az embernek semmilyen bajtól nem kellett tartania? Bizony volt ilyen. Amikor az első emberpár még a teljes biztonságot jelentő Éden-kertben élt. Ott nem létezett semmmi, ami miatt félnie kellett volna. A baj ott kezdődött, amikor az ember figyelmen kívül hagyta Isten parancsát és engedett a kísértő szavának. Akkor Isten büntetésből kiűzte őket a biztonságos helyről s azóta “a bűn az ajtó előt leselkedik és reád van vágyódása…” A legnagyobb bajunk tehát a bűn jelenléte az életünkben.

     Ennek ellenére, lehet-e biztonságos az életünk? Hála Istennek, lehet. Ezért küldte a földre egyszülött Fiát, az Úr Jézus Krisztust, aki kiszabadított minket a bűn karmai közül. Ő a jó Pásztor, aki mindig vigyáz reánk, ha hallgatunk a szavára, nincs mitől tartanunk. Bölcsességgel ruház fel minket, hogy meglássuk a bajt és így elkerülhetjük azt. Ez a fajta “eszesség” nem áll a rendelkezésünkre, de elkérhetjük és meg is kaphatjuk Istentől. Kérd alázattal az Úrtól azt a bölcsességet, amellyel felfedezed és elkerülöd a bajt.  Imádkozz ezért minden nap. Ámen.

                                                                                   Szilágyi Balázs,

                                                                                   Szatmár-Láncos

Szóljon hozzá