Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. okt ber 27.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. okt ber 27.

” s f lemelt engem a L lek, s bevitt az Asr h z nak keleti kapuj hoz, amely keletre n z, s l m, a kapu bej rat n l huszon t f rfi volt, kik k z tt l t m Jaazanj t, Azzur fi t, s Pelatj hut, Ben j hu fi t, a n p fejedelmeit. s monda n kem: Embernek fia! ezek a f rfiak, akik gonoszt eszelnek ki s rossz tan csot adnak ebben a v rosban, … az rt pr f t lj ellen k; pr f t lj, embernek fia!” (Ez kiel 11, 1-4)

Mikor el sz r “pillantottam” meg a mai Ige kezd sorait arra gondoltam: De j ma sz rnyalni fogok, felemel a L lek. Mint mikor apr gyermek t f l-f l dobja az apa, s a gyerek csak sz ll, rep l, nem f l, mert tudja: Apa mindig elkapja mikor visszafel esik, s nem rep l csak zuhan.

Azt n tov bb olvastam, s csak zuhan s volt, semmi sz rnyal s, ink bb es s s buk s. A szerencs m az csup n, hogy n is tudom, az Atya mindig elkap mikor zuhanok, s nem hagy padl t fogjak, vagy ssze ne t rjem magamat.

A Szentl lek viszi a pr f t t, be a templomba, be az Asr h z ba, de nem az a c l, hogy j buli legyen, nfeledt igehallgat s, profi dics t s, tuti hangulat, nem. A c l, hogy megmutassa kik vannak ott. Ott a kr m, a vezet k, a tehet sek, a befoly sosok, a politikusok. De Isten l tja azt is ami az nnepl ruha alatt van, bel t a k tsz n s g maszkja al , l tja a jellemet, l tja a tetteket m g a gondolatokat is. “-Ezek a f rfiak, akik gonoszt eszelnek ki s rossz tan csot adnak” Gonosz s rossz vezet k ezek, gonosz gondolatokkal s rossz tan csokkal. Milyenek a mai vezet k? Milyen emberek vezetik ma a vil got vagy az orsz got, a v rost, a falut ahol lsz? Milyenek az egyh zi vezet k, az iskola igazgat k, f n k k, meg a csal df k? Milyen vagy te? Nem az sz m t val j ban, hogy mi milyennek l tjuk ket, vagy mit gondolunk magunkr l. Nem j tszik, hogy mit t lek n magamr l vagy m sokr l. Csak az a fontos, mit l t Isten az lt ny meg a d szmagyar alatt. t nem lehet r szedni templomba j r ssal. tudja vannak a templompadokba be l k k z tt olyanok akik mik zben lnek s hallgatj k a szent besz deket (vagy pp mondj k) menetelnek a pokol fel . tudja, ki vagy te s ki vagyok n-

Ha rossz vagy, ha gonoszat gondolsz s tan csolsz, halld Isten t lni fog. Csak kegyelm nek k sz nheted, hogy eddig visszafogta mag t. T rj meg hamar vagy elt nsz nyomtalanul, mint Jaazanja s Pelatj hu.

De az Ige nekem is sz l! Ha rossz, s gonosz vagyok ellenem sz l. (Itt nem el g az, hogy “Jobb” vagyok itt J -nak kell lennem. Arra mindenk pp j vagyok, hogy a mai igemagyar zatot meg rjam, ez b tor t.) Sz rnyalni akartam s zuhanok, kapj el Istenem! men.

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá