Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Ovisok látogatása REFO 500-as hangulatban a Refiben

Ovisok látogatása REFO 500-as hangulatban a Refiben

Békesség Istentől! – repedeztek a falak a Szatmárnémeti Református Gimnázium tornatermének falai a bátor köszönéstől, amikor is a gimnázium alsó tagozatosai és a város református óvodásai együttöltötték a délelőttöt figyelve az Igére és a építő játékokra.

A gimnázium tagóvodája, az Árva Bethlen Kara Óvoda és a Szivárvány Óvoda kicsinyei érkeztek pénteken délelőtt azért, hogy együtt töltsenek egy délelőttöt az iskolásokkal. Elek Kinga aligazgatónő köszöntötte a jelenlevőket, majd Erdei Árva István iskolalelkésze igei gondolatokat helyezett a gyerekek szívére, melynek központi témája mi más lett volna, mint a reformáció. A kicsi gyermekek nyelvén illusztrációkat bátran használva lett az Ige továbbadva, amire a gyerekek figyeltek és amit láthatóan megértettek. Ezt követően együtténekeltek az egyedüli fundamentumról, Jézusról úgy, hogy csendült bele a tornaterem.

Több mint száz kisiskolás és óvodás gyermek, jelenlegi és talán leendő refis töltötte be a teret örömmel és jókedvvel, a tanítónők és óvónők közös munkájaként. Ezt követően az osztályoktermekbe vonulva kézimunkáltak együtt, és nagyon jól érezték magukat. Negyedik éve rendezik meg ezt a programot, melyen a város református tanintézményeinek kicsinyei együtt gazdagodhattak a hitben.

Szóljon hozzá