Velünk az Isten – 2017. okt ber 11.

Most pont r lad van sz !

Aki a fedd sekre is nyakas marad, egyszer csak gy gy thatatlanul sszet rik (P ld 29,1)

Tudod-e, hogy istenk p vagy?

Igen, te.

Te, aki m g nem gondolt l erre. Te, akivel a h tk znapi gondok ezt m r r g elfelejttett k. Te, aki naponta im dkozol. Te, aki szerint az im ds g egy k pzeletbeli var zsvessz , amivel megold dnak a gondok. Te, aki sokszor gyeng nek s esetlennek rzed magad. Te, aki gy l tod, hogy minden a lehet legjobban alakul. Te, aki pp most olvasod e sorokat.

nmag r l mindenkinek k nny elhinni, hogy istenk p . M g a szeretet szem lyekr l sem neh z elk pzelni, de arr l, aki teljesen m s gondolkod s , elt r letszeml let m r sokkal nehezebb. Isten “k p re s hasonl s g ra” (1 M z 1, 27) teremttettek a gy l lk d farizeusok s r stud k is, akik J zus hal l t akart k, s t a v rengz hadvez rek s az r k sen el gedetlen f ldi hatalmaskod k is. M gis hogy jutott el az ember onnan, hogy “igen j ” (1M z 1,31) addig, hogy “sz ve gondolat nak minden alkot sa sz ntelen csak gonosz“? (1M z 6, 5 ). Minden ott kezd d tt, hogy az ember nem hallgatott az Asr figyelmeztet s re.

A fedd s nem m s, mint az els l p s a feny t s fel tart ton. A bibliai fedd s val j ban egy olyan figyelmeztet s, ami felt rja a v tket s lehet s get ad a v ltoztat sra. Ilyenkor rdemes sz t fogadni, legink bb a saj t rdek nkben. Salamon az Istent l kapott b lcsess ggel llap totta meg hogy, aki konokul nem hallgat a figyelmeztet sre, annak az lete v gzetesen darabokra esik. Ugye nem akarod ezt?

Isten ezt zeni az ig je ltal: “akiket n szeretek, megfeddem s megfeny tem: L gy buzg teh t, s t rj meg!” (Jel 3,19). Soha ne feledd, hogy Isten nagyon szeret t ged, v g l is a saj t k p re form lt s a Fi t adta rted. Az Asrt l val fedd s s feny t s, ennek a gondoskod szeretetnek a nyilv nval jelei. Adj h l t, hogy ily m don is vigy z r d a Mindens g Ura. men!

Erdei- rva Istv n,

Szamosk r d-Dobr csap ti

Vélemény, hozzászólás?