Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. október 11.

Velünk az Isten – 2017. október 11.

Most pont rólad van szó!

Aki a feddésekre is nyakas marad, egyszer csak gyógyíthatatlanul összetörik (Péld 29,1)

 Tudod-e, hogy istenképű vagy? 

Igen, te.

Te, aki még nem gondoltál erre. Te, akivel a hétköznapi gondok ezt már rég elfelejttették. Te, aki naponta imádkozol. Te, aki szerint az imádság egy képzeletbeli varázsvessző, amivel megoldódnak a gondok. Te, aki sokszor gyengének és esetlennek érzed magad. Te, aki úgy látod, hogy minden a lehető legjobban alakul. Te, aki épp most olvasod e sorokat.

Önmagáról mindenkinek könnyű elhinni, hogy istenképű. Még a szeretet személyekről sem nehéz elképzelni, de arról, aki teljesen más gondolkodású, eltérő életszemléletű már sokkal nehezebb. Isten „képére és hasonlóságára” (1 Móz 1, 27) teremttettek a gyűlölködő farizeusok és írástudók is, akik Jézus halálát akarták, sőt a vérengző hadvezérek és az örökösen elégedetlen földi hatalmaskodók is. Mégis hogy jutott el az ember onnan, hogy „igen jó” (1Móz 1,31) addig, hogy „szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz”? (1Móz 6, 5 ). Minden ott kezdődött, hogy az ember nem hallgatott az Úr figyelmeztetésére.

A feddés nem más, mint az első lépés a fenyítés felé tartó úton. A bibliai feddés valójában egy olyan figyelmeztetés, ami feltárja a vétket és lehetőséget ad a változtatásra. Ilyenkor érdemes szót fogadni, leginkább a saját érdekünkben. Salamon az Istentől kapott bölcsességgel állapította meg hogy, aki konokul nem hallgat a figyelmeztetésre, annak az élete végzetesen darabokra esik. Ugye nem akarod ezt?

Isten ezt üzeni az igéje által: „akiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: Légy buzgó tehát, és térj meg!” (Jel 3,19). Soha ne feledd, hogy Isten nagyon szeret téged, végül is a saját képére formált és a Fiát adta érted. Az Úrtól való feddés és fenyítés, ennek a gondoskodó szeretetnek a nyilvánvaló jelei. Adj hálát, hogy ily módon is vigyáz rád a Mindenség Ura. Ámen!

Erdei-Árva István,

Szamoskóród-Dobrácsapáti

Szóljon hozzá