Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. november 8.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. november 8.

Az Asrt l van!

” s megtudja a mez minden f ja, hogy n, az AsR teszem a magas f t alacsonny , az alacsony f t pedig magass . n sz r tom ki a z ldell f t, s teszem z ldell v a sz raz f t. n, az AsR sz ltam, s meg is cselekedtem” (Ez kiel 17, 24)

Mindenki n vekedni szeretne. Alapvet emberi v gy a gyarapod s, fejl d s, el rel p s. Isten az ilyen jelleg igyekezetet n ha t mogatja, m skor viszont der kba t ri az eg szet. B bel torny nak p t s t megakad lyozta az Asr a besz d sszezavar s val, J k b meggazdagod s t viszont t mogatta. A v lasztott n pet egyszer felemeli, val s ggal s rthetetlenn teszi ket, m skor veszni hagyja s rabs gra t li.

Ki rti ezt? Tal n Isten egy szesz lyes Asr, akinek j tsz tere a F ld s j t kszere az ember? Dr ga testv rem, tudatom veled, hogy holmi unalom z j t kok rt senki sem ldozn fel mag t, m J zus ezt megtette rted. Nem k nyszerb l, nem k teless gb l s nem is sz rakoz sb l, hanem az rt, mert szeret t ged.

Sok szempontb l k nnyebb lenne az let, ha meg rten nk ezt a kijelent st: ” n, az AsR teszem a magas f t alacsonny , az alacsony f t pedig magass “. A g g s, p ffeszked , fellengz nagyzol k tal n kev sb lenn nek eltelve nmagukkal. A f l nk, pipogya szend k nem lenn nek annyira gy moltalanok. Az egyik istenf lelemb l fakad al zattal, a m sik hitb l mer tett b tors ggal vallan : “seg ts gem az Asrt l van, aki az eget s a f ldet teremtette” (Zsolt 121,2).

N ha olyan eset is ad dik, amikor te lehetsz m sok n veked s nek seg deszk ze s tudd meg, hogy ez is egy ldott szolg lat. Keresztel J nos gy sz lt J zusr l: “neki n vekednie kell, nekem pedig egyre kisebb kell lennem” (Jn 3, 30). Ebben a kijelent sben nincs semmi lemond s vagy elkeseredett cs gged s, sokkal ink bb a hitben megnyugv sra tal lt hivat studat t nik ki bel le. Teh t nem is igaz n az a fontos, hogy n vekedsz vagy elt rp lsz, hanem az, hogy ismerd fel Isten akarat t a helyzetedben s h laad ssal k rj tmutat st. men!

Erdei- rva Istv n,

Szamosk r d-Dobr csap ti

Szóljon hozzá