Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. november 29.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. november 29.

Jaj, jaj, jaj!

“Azut n gy sz lt hozz m az AsR szava: Embernek fia! Pr f t lj, s mondd: ” gy sz l az n Uram, az AsR: Jajgassatok! Jaj, micsoda nap! Mert k zel van az a nap, k zel az AsR napja; felh s nap, a n pek ideje lesz az!” (Ez kiel 30,1-3)

K zelednek a jajnapok.

Jaj, m g nem rendeltem meg a s tem nyt. Jaj, m g nem k ldtem el az dv zl lapokat. Jaj, m g nincs meg mindenkinek az aj nd k. Jaj, m g nem fizettem ki az egyh zfenntart i j rul kot, vagy elmaradtam az idei ad befizet ssel. Jaj, nem lesz el g id m megfelel en – ha egy ltal n tudjuk milyen az – felk sz lni az nnepre. Jaj, jaj, jaj s m g t bb jaj.

Kedves olvas hidd el, van enn l rosszabb is. “K zel az Asr napja”, amikor a jajgat sok nem nyavalyg el gedetlens gb l t rnek el , hanem val di, testet-lelket that f jdalomb l. Eltudod-e ezt fogadni? “Ha m r a j t elfogadtuk Istent l, nem kell-e a rosszat is elfogadnunk? ” (J b 2,10).

A mai ige arr l sz l, hogy Isten t letet hirdet Egyiptom ellen, pedig Izr el pont t l k v rta a seg ts get. Az Asr napja val ban felszabad t lesz a n pnek, de nem gy, ahogyan elk pzelt k. Az ilyen t ved snek pedig mi is k nnyen az ldozatai lehet nk.

A k zelg adventben v rjuk az Asr rkez s t. A v rakoz st gyakran cukork s, meglepet ses, r mteli rz seket kiv lt eszk z kkel tessz k sz nesebb . Ez nmag ban nem is baj, de ne feledd, hogy az rkez Asr tal n ppen azokat a d delgetett kincseket veszi el, amelyeket a legjobban szeretsz. Net n azokat a tart oszlopokat t ri meg, amelyekre az leted p tetted. Esetleg azt z zza sz t, amiben eddig a biztons got v lted megtal lni. Ha gy lesz, akkor ne b nk dj, mert csak att l szabad t meg, amire nincs sz ks ged.

Nem az emberi gyesked s tartja meg az leted, l gy b rmennyire is talpraesett, hanem J zus Krisztus. Ne gondold, hogy Isten ma kev sb haragszik a b nre, mint Ez kiel idej n. Id k zben annyi v ltozott, hogy a b ntet sed J zus tv llalta. Neki k sz nheted, hogy m g nem kell rem nyvesztett f lelemmel jajgatnod. men!

Erdei- rva Istv n,

Szamosk r d-Dobr csap ti

Szóljon hozzá