Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. janu r 2.

Velünk az Isten – 2017. janu r 2.

” rezz tek s l ss tok meg, hogy j az AsR! Boldog az az ember, aki hozz menek l.” (Zsolt rok 34, 9)

Mint a vulk nb l kit r forr l va, gy t r fel a zsolt ros lelk b l ez az rvendez felsz l t s: ” rezz tek s l ss tok meg, hogy j az Asr”. M s szavakkal, mintha csak azt mondan , amit Asz f a Zsolt. 73, 28-ban: “Isten k zels ge oly igen j n kem.” esztend est j n visszapillantva az eltelt id re az rt adtunk h l t, hogy Isten a maga v gtelen szeretet vel sassz rnyon hordozott, vez relt, bajunkban v dett (348. nek). A kar csonykor k z nk rkez Krisztus ppen azt akarta jelezni, hogy nek nk nem t voli Isten nk van, aki nem igaz n t r dik vel nk, hanem olyan, akinek sz ve mindig egy tt dobban a mi nkkel, aki r szt k v n venni let nk minden pillanat ban. Emberk zeli Isten nk van. S t annyira k zel van hozz nk J zusban, hogy egyenesen benn nk lakozik s mi benne. Isten mindent megtett rt nk a m ltban, ami rt csakugyan h l sak lehet nk, mint a zsolt ros.

rezted-e, l ttad-e az Asr j s g t eddigi letedben, van-e ilyen tapasztalatod?

Mert, aki ilyen tapasztalatokkal rendelkezik, az tudja, hogy nincs mit l f lnie a j v ben sem. Az ismeretlent l mindig tart egy kicsit az ember, hisz nem tudja mi v r re az el tte ll id ben. De a h v embernek van mire t maszkodni, hisz van egy biztos pontja az let nek : Isten. Benne nem lehet csal dni, mert tegnap s ma s mind r kk ugyanaz (Zsid 13, 8). Ez rt mondja boldognak a zsolt ros azt, aki Benne b zik (K roli), aki hozz menek l.

Azzal a hittel n zz nk a j vend fel , amit P l apostol gy fogalmaz meg: “Tudjuk pedig, hogy azoknak, akik Istent szeretik, minden javukra van.”(R m.8, 28) Ezzel b torodva azt k v nom neked, kedves olvas , rezd s l sd, azaz tapasztald meg Istent az el tted ll esztend minden napj n. B.As. .K.! (Boldog j letet Krisztusban!). men.

Szil gyi Bal zs,

Szatm r-L ncos

Szóljon hozzá