Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. december 8.

Velünk az Isten – 2017. december 8.

 „Így szól az én Uram, az ÚR: Íme, megnyitom sírjaitokat, és kihozlak sírjaitokból, én népem, és beviszlek titeket Izráel földjére. Majd megtudjátok, hogy én vagyok az ÚR, amikor megnyitom sírjaitokat, és kihozlak benneteket sírjaitokból, én népem! Lelkemet adom belétek, hogy életre keljetek, és letelepítelek benneteket a földetekre, és megtudjátok, hogy én, az ÚR szóltam, és meg is cselekedtem” – ezt mondja az én Uram, az ÚR.” (Ez.37,12-14)

Én hiszek a feltámadásban, de most nem én szólok, hanem az ÚR Isten! Fontos, hogy ehhez tartsa  magát az olvasó… nem emberek gondolkodása szerint, nem lelkészek vagy hívők véleménye alapján , hanem az Élő Isten igaz kijelentése által, van feltámadás.

Nem mindenki tudja ezt elfogadni vagy elhinni, még ha igaz is, éppen ezért vitában állnak a felek pro és kontra már hosszú ideje. A fenti Ige arra is kitér, hogy igazság szerint ez a vita csak akkor záródik le mikor mindez megtörténik. Mikor nem lehet majd a döntést vagy a kiállást elodázni, letagadni, azzal hogy hiszem ha látom.

Megtudjátok hogy én vagyok az Úr, mikor megnyitom a sírjaitokat. Igazából akik nem hisznek a holtak feltámadásában, a sírok megnyílásában, a csontok megelevenedésében, Isten létében vagy mindenhatóságában kételkednek.

Isten, Istenünk helyreállítást ígér s a Lelkét adja, hogy életünk legyen. Örülök hogy Jézus kérdésére: Én vagyok a feltámadás és az élet: aki hisz én bennem, ha meghal is, él; És aki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal. Hiszed-é ezt? azt válaszolhatom: Igen Uram, én hiszem, hogy te vagy a Krisztus, az Istennek Fia, aki e világra jövendő!

Adventben Őt várjuk fölemelt fővel ki visszajön értünk, hogy helyre állítson. Addig is halljuk meg mit mond a Lélek. Isten nem csak kövekből tud fiakat hozni, de csontokból is képes megeleveníteni egy népét. Mi az ő népe vagyunk. Ámen.

u.i.  Az én Uram szólt!

Jobb Domokos,

Ombod

Szóljon hozzá