Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2017. augusztus 9.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2017. augusztus 9.

Ki k sz l vagy kik sz l?
“Mert ha a trombita bizonytalan hangot ad, ki k sz l a harcra?” (1 Kor. 14, 8)
Napi ige: 1 Kor 14, 1-25

Aki nem k sz l a harcra, az kik sz l. A sportol k h napokon, s t veken t edzenek egy-egy megm rettet sre, a h bor ban mindig annak van nagyobb es lye, aki a legjobban felk sz l a harcra. Ugyan gy a h tk znapi s a lelki k zdelmekre is k sz lni kell. Ma r d is rv nyes az ige felh v sa: “Harcold meg a hit nemes harc t” (1 Tim 6, 12a).
Tudom, nem egyszer . B r nem llunk harcban egyetlen orsz ggal sem, teh t ilyen szempontb l b k ben l nk, m gis naponta v vunk csat kat a jobb meg lhet s rt, a magasabb letsz nvonal rt, csal dunk biztons g rt, gyermekeink s unok ink szebb j v j rt. Ezek a tus k viszont annyira kit ltik az letet, hogy a hit harc r l majdnem megfeledkez nk, pedig er snek kell lenn nk.
Kedves testv rem, ma Isten nem csak annyit k r t led az ige ltal, hogy k sz lj a harcra, hanem azt is k ri, hogy hiteddel s bizonys gt teleddel m sokat is b tor ts. A Krisztusban val hit nem lehet gyenge, puh ny, mindent elfogad , mindenre b lint vagy nc l an, csup n n s rdekeit szolg l . “Asgy t nd k lj k a ti vil goss gotok az emberek el tt, hogy l ss k a ti j tetteiteket, s dics ts k a ti mennyei Aty tokat.” (Mt 5, 16). Ha a betlehemi csillag egykor nem ragyog az gen, vajon elindultak volna-e a b lcsek? Nem hiszem. M gis h ny emberben mozdul meg a l lek a te hitedet l tva? H nyan indulnak Isten fel l tva benned a krisztusi szolg l szeretetet? “A buzg s gban ne lankadjatok, l lekben buzg k legyetek, az Asrnak szolg ljatok.” (R ma 12, 11). men!

Erdei- rva Istv n,

Szamosk r d-Dobr csap ti

Szóljon hozzá